Editura Evenimentul si Capital

ATAC DEVASTASTATOR la adresa CCR! Se cere DEMISIA lui Valer Dorneanu. Ce acuzații i se aduc președintelui Curții

Autor: | | 16 Comentarii | 10502 Vizualizari

Grupul civic #rezistența a sesizat Curtea Constituțională în legătură cu o serie de abateri pe care le-ar fi săvârșit judecătorul Valer Dorneanu, președintele Curții.

Astfel, grupul civic solicită încetarea mandatului de judecător a lui Valer Dorneanu, acuzând abateri disciplinare în cazul mandatului judecătorului Petre Lăzăroiu.

Mai exact, membrii grupului civic îl acuză pe președintele CCR că nu și-a îndeplinit atribuțiile de serviciu, afectând astfel funcționarea instituției.

„Membri ai grupului civic #REZISTENȚA au trimis către CCR o sesizare privind fapte care permit stabilirea săvârșirii de către domnul judecător Valer Dorneanu a unor abateri disciplinare și, pe cale de consecință, solicită Plenului Curții cercetarea și sancționarea disciplinară a acestor abateri. În opinia noastră, președintele CCR nu și-a îndeplinit atribuțiile de serviciu, afectând în acest fel în mod grav funcționarea Curții Constițutionale și punând în pericol legalitatea deciziilor luate de Curte. Acest fapt poate conduce la un blocaj instituțional, iar acesta este ultimul lucru de care România are nevoie în aceste vremuri tulburi", scrie grupul civic, pe Facebook.

De asemenea, șeful CCR este acuzat că a săvârșit o abatere disciplinară gravă, și anume a încălcat articolul 64 alineat b) din legea nr. 47/1992, care precizează că: “judecătorii Curţii Constituţionale sunt obligaţi… să nu ia poziţie publică sau să dea consultaţii în probleme de competenţa Curţii Constituţionale".

Dorneanu a încălcat, potrivit membrilor grupării civice, şi articolul 9 litera e) din legea nr. 47/1992 (“e), care spune: "constată cazurile de încetare a mandatului judecătorilor, prevăzute în prezenta lege, şi sesizează autorităţile publice care i-au numit, pentru ocuparea postului devenit vacant", și a omis să emită ordinul de constatare a încetării mandatului judecătorului Petre Lăzăroiu.

Grupul civic cere Curţii Constituţionale încetarea mandatului de judecător constituţional în cazul lui Valer Dorneanu:

"Pledăm în fața Plenului Curții pentru aplicarea sancțiunii celei mai severe (încetarea mandatului de judecător constituțional), având în vedere faptele săvârșite de președintele Curții, domnul judecător Valer Dorneanu: nerespectarea și neaplicarea unei Decizii a Curții, luarea de poziție publică și oferirea de consultanță într-o problemă de competența Curții şi refuzul de a constata încetarea mandatului domnului judecător Petre Lăzăroiu".

Mircea Badea, ce REACTIE! Ce a putut sa spuna despre CNA jurnalistul! De NECREZUT

Pagina 1 din 1Stirile zilei

Alte articole din categoria: Justiţie

Alte articole din categorie

capital.ro
libertatea.ro
rtv.net
fanatik.ro
wowbiz.ro
b1.ro
cancan.ro
playtech.ro
unica.ro
dcnews.ro
stiridiaspora.ro

LASA UN COMENTARIU

Caractere ramase: 1000

CITEŞTE ŞI