Evenimentul Zilei > Actualitate > Cazul Tismăneanu ia amploare. Universitatea București se delimitează de el
Cazul Tismăneanu ia amploare. Universitatea București se delimitează de el

Cazul Tismăneanu ia amploare. Universitatea București se delimitează de el

Universitatea din București se delimitează de politologul Vladimir Tismăneanu, după ce acesta a postat pe Facebook o fotografie cu conotații rasiste. Reprezentanții Universității au anunțat că situația sa va fi luată în discuție săptămâna viitoare de conducerea instituției.

Universitatea din București anunță că „se delimitează de poziția exprimată public de profesorul Vladimir Tismăneanu”, coordonator onorific al Centrului de Cercetare a Totalitarismelor „Hannah Arendt”. Într-o postare pe Facebook, reprezentanții instituției de învățământ superior anunță că situația acestuia va fi discutată în forurile decizionale ale Universității.

„Ca instituție de educație și de cercetare, cu o continuă și asumată misiune publică, Universitatea din București rămâne dedicată rolului său de a forma tinerele generații în spiritul valorilor și al principiilor democrației autentice. Apărarea demnității umane, lupta împotriva xenofobiei și a rasismului, apărarea drepturilor și a libertăților individuale sunt câteva dintre principiile și valorile nenegociabile pe care se consolidează activitatea comunității academice a universității noastre”, se arată încomunicatul instituției.

Reacția vine după ce Vladimir Tismăneanu a postat pe Facebook o fotografie care înfățișa un stol de ciori, pe un gard, cu mesajul „Aeroportul Țăndărei – Toate zborurile sunt anulate”. Postarea a fost criticată dur de internauți și de activiști pentru drepturile minorităților, fapt ce l-a determinat pe Tismăneanu să o șteargă. Ulterior, el a scris și un text în care a susținut că nu a înțeles a înțeles „implicațiile rasiste” ale postării sale.

Publicat in categoriile: Actualitate
Ne puteți urmări pe Facebook, Telegram sau pe Google News
Accesează: