Evenimentul Zilei > Actualitate > Cazul Drăghici-pedofil. Acuzații explozive pentru Poliție și Protecția Copilului
Cazul Drăghici-pedofil. Acuzații explozive pentru Poliție și Protecția Copilului

Cazul Drăghici-pedofil. Acuzații explozive pentru Poliție și Protecția Copilului

Detalii înfiorătoare ies la iveală în scandalul de pedofilie legat de liderul asociației T.A.T.A., Bogdan Drăghici, fost subsecretar de stat.

După arestarea lui Bogdan Drăghici pentru pedofilie, despre fostul subsecretar de stat și lider al ONG-ului T.A.T.A. apar tot mai multe informații și dovezi. Dar mai importantă decât tăcerea victimelor abuzate de pedofil este indolența autorităților, în speță a Poliției și Protecției Copilului, care au fost sesizate, dar s-au purtat cu mănuși sau au ignorat plângerile.

Cea de a doua soție a lui Bogdan Drăghici, medicul Helen Drăghici, a depus mai multe plângeri la Secția 24 Poliție și la DGASPC (Protecția Copilului) Sector 5. Doar că acestea au ignorat acuzațiile concrete venite de la mama fetițelor. În plus, o altă fostă victimă a pedofilului a fost ignorată.

Povestea mamei cu trei fete

Helen Drăghici a avut primele suspiciuni în 2013, când cea mai mare dintre fiicele ei din prima căsătorie avea 10 ani. Ea a relatat că au existat atunci certuri legate de faptul că, în perioadele în care ea lucra în schimbul 2 la spital și ajungea acasă seara târziu, soțul era în patul fetiței.

Chestionat de soție, Bogdan Drăghici făcea scandal, acuzând-o pe mamă că trezește copiii pe care el s-a chinuit să-i adoarmă. Ulterior, Helen Drăghici și-a întrebat fiica de mai multe ori dacă e ceva în neregulă, dar copila a negat.

În 2016, soții Bogdan și Hellen Drăghici au divorțat, iar cele două fiice din prima casătorie ai doctoriței au rămas în custodia mamei. Ulterior, tatăl-pedofil a refuzat s-o lase pe femeie să țină legătura cu fiica pe care o au împreună.

Un an mai târzium Helen Drăghici a mers la Secția 24 Poliție pentru a cere să fie demarată o anchetă. Dar, spune avocata femeii, Raluca Prună, „nimic nu a fost luat în seamă”. Mai mult, polițiștii au încercat s-o convingă pe Helen că nu are probe care să-i susțină spusele.

Și, pe deasupra, tot polițiștii au indus ideea că femeia ar vrea să se răzbune pe fostul soț sau să aibă un avantaj pe care să-l folosească la divorț pentru obținerea custodiei minorei. Așa că reclamațiile au rămas fără efect.

Dar a mai existat și mărturia unei tinere, acum în vârstă de 22 de ani, care îl acuza pe Drăghici de abuz sexual. Însă nici această acuzație nu a fost cercetată de Poliție, pe motiv că fapta s-a petrecut de mult timp și s-a prescris.

Pe lângă Poliție, Helen Drăghici a căutat sprijin și la DGASPC Sector 5, unde a povestit tot ce știa. Dar nu s-a făcut nicio anchetă. Mai mult, spune doctorița, i s-a transmis că ea e cea care are probleme, că e „paranoică” și că fostul ei soț e un tată model, pe care ea nu vrea decât să-l denigreze.

Cum s-a ajuns la arestare

În 2017, mama adoptivă a unei fetițe a confirmat bănuielile lui Helen Drăghici: fostul ei soț se purtase indecent, vulgar, de-a dreptul pornografic față de fetița ei, într-o excursie.

Apoi, Helen Drăghici a observat că, dimineața, când își trezea din somn fiica cea mare, aceasta tresărea și se retrăgea la cea mai ușoară atingere.

Peste toate, medicul Hellen Drăghici a aflat încă o informație șocantă. O fată, rudă cu Drăghici, i-a povestit că bărbatul o pipăise, în urmă cu 10 ani, pe când avea vreo 10-11 ani și Bogdan Drăghici se oferise s-o mediteze la matematică. Fata nu le-a spus atunci părinților nimic, de rușine, și a rugat-o pe Hellen Drăghici să n-o expună nici acum.

Ulterior, doctorița a vâștigat procesul și a primit custodia exclusivă a fiicei pe care o are cu Drăghici. Deși decizia nu era definitivă, era executorie, dar copila a rămas în grija tatălui, care a declarat că niciun executor judecătoresc nu i-l poate lua. Fetița a ajuns în grija mamei abia după arestarea lui Bogdan Drăghici, scrie Jurnalistii.ro.

Publicat in categoriile: Actualitate
Ne puteți urmări și pe pagina noastră de Facebook sau pe Google News
Accesează: