CAZUL COPILULUI omorât de un gard din cărămizi. Supravieţuitorii, ÎN STARE CRITICĂ

CAZUL COPILULUI omorât de un gard din cărămizi. Supravieţuitorii, ÎN STARE CRITICĂ

Supravieţuitorii tragediei de ieri seară, un băieţel de un an şi şapte luni şi mama acestuia, sunt în stare critică. Copilul are două traumatisme care îi pun viaţa în pericol, iar femeia este consiliată psihologic.

Femeia, în vârstă de 29 de ani, rănită, aseară, după prăbuşirea unui gard din cărămizi pe strada Mihai Viteazul din Bucureşti, se află internată la Spitalul Elias din Bucureşti. Are câteva traumatisme care nu îi pun viaţa în pericol, însă este foarte speriată şi a început consilierea psihologică. "Ea se află într-o stare bună şi, deşi are câteva traumatisme, acestea nu pun probleme. Din punct de vedere psihic nu stă atât de bine însă. Este şocată şi a trebuit să înceapă consilierea psihologică", ne-a declarat directorul medical al Spitalului Elias, dr. Dana Safta. Copilul ei, în vârstă de un an şi şapte luni, a fost transferat de la secţia de Urgenţe a Spitalului "Grigore Alexandrescu" la Spitalul Bagdasar-Arseni, unde se află internat la Terapie Intensivă. "Are două traumatisme grave, unul cervical şi altul cerebral, care i-ar putea pune probleme. I se va face un RMN şi în funcţie de rezultate, medicii vor lua o hotărâre", a precizat purtătorul de cuvânt al Spitalului Bagdasar-Arseni, dr. Florin Bica.  Poliţiştii au început şi ei cercetările în acest caz pentru a stabili cum a fost posibil un asemenea accident.  " Cazul a fost înregistrat ieri, în urma unui apel primit prin 112, în jurul orei 18.30. Secţia 5 din Bucureşti a preluat cercetările în acest caz, sub coordonarea unui procuror de la Parchetul de pe lângă Judecătoria Sectorului 1. Au fost audiate mai multe persoane, martori în acest caz. Starea femeii fiind gravă, nu se cunoaşte încă gradul de rudenie dintre aceasta şi copilul de cinci ani, care a decedat", a  precizat pentru EVZ, purtătorul de cuvânt al Poliţiei Capitalei, Alexandru Nicolae. Un copil de cinci a murit, iar un altul de un an şi şapte luni şi mama acestuia au fost răniţi, ieri seară, după prăbuşirea unui zid de cărămidă pe strada Mihai Viteazul din sectorul 1 al Capitalei.

Vecinii au auzit zgomot în curte şi au anunţat imediat ambulanţa, unul dintre vecini le-a scos de printre darâmături. Când au sosit la faţa locului, medicii de la SMURD nu au mai putut decât să constate decesul fetiţei de cinci ani.