Evenimentul Zilei > Actualitate > Cazul Colectiv. Protest cu paleți în fața clădirii ISU. „Arafat, Bănicioiu, arestaţi”(FOTO)
Cazul Colectiv. Protest cu paleți în fața clădirii ISU. „Arafat, Bănicioiu, arestaţi”(FOTO)

Cazul Colectiv. Protest cu paleți în fața clădirii ISU. „Arafat, Bănicioiu, arestaţi”(FOTO)

Mai multe persoane au protestat, joi seară, în faţa sediului ISU Bucureşti-Ilfov, unde au adus mai mulți paleți.  Se  solicită arestarea lui Nicolae Bănicioiu, fost ministru al Sănătăţii în momentul incendiului din clubul Colectiv, dar şi a lui Raed Arafat.

Pe paleți, protestatarii au lipit afişe cu mesaje ca: ”Paletul – procedură IGSU”, ”Paletul – dotare IGSU de ultimă generaţie”, fiind făcută trimitere la modul în care pompierii care au intervenit la tragedia de acum patru ani, când au cărat victimele.

„Demisia nu este suficientă, asa că cerem demiterea din funcţie a lui Arafat şi a şefilor ISU pentru modul în care au gestionat intervenţia de la clubul Colectiv. Nu poţi căra marii arşi pe paleţi, ca şi cum ar fi nişte obiecte de mobilier şi să te afli pe acelaşi fotoliu de secretar de stat. Nu poţi ascunde probe incriminatorii şi să nu păţeşti nimic. O curăţenie a Ministerului de Interne este imediat necesară!”, au transmis organizatorii protestului.

Aceştia au adus mai mulţi paleţi în faţa sediului ISU Bucureşti-Ilfov pe care au lipit afişe cu mesajele: ”Paletul – procedură IGSU”, ”Paletul – dotare IGSU de ultimă generaţie”, ”Arafat, Bănicioiu, arestaţi”.

De asemenea, protestatarii au proiectat pe o cladire mesajul ”PNL, capul lui Raed Arasin vrem”.


Organizatorii au explicat ca jocul de cuvinte face referire la Raed Arafat – asasin.

O filmare de aproximativ 20 de minute, făcută în noaptea intervernţiei la incendiul din clubul ”Colectiv”şi care a fost ţinută secretă, a fost făcută publică, joi, de cotidianul Libertatea.

Imaginile, filmate de un subofiţer care a însoţit primul echipaj al ISU Bucureşti Ilfov ajuns la locul dezastrului, arată dezorganizare, haos, răniţi căraţi de mâini şi de picioare sau pe paleţi, dar poate fi auzit, conform Libertatea, cel care a coordonat la un moment dat operaţiunea, Orlando Şchiopu, înjurând victimele.

Parchetul General anunţă că procurorii care au făcut ancheta privind incendiul de la Colectiv nu au avut la dosar înregistrarea video făcută publică joi şi nici nu au ştiut de existenţa ei. Procurorii au cerut, joi, ISU, această înregistrare video.

Şeful IGSU a declarat că imaginile nu au fost prezentate autorităţilor şi anchetatorilor pentru că nu au fost cerute „în mod punctual”, informează news.ro.