Americanul Jeff Younger s-a luptat din greu pentru a nu pierde custodia celor doi fii gemeni ai săi, James și Jude. Bărbatul este acuzat de fosta sa soție, Anne Georgulas, de abuz asupra lui James, deoarece refuză să-l trateze ca pe o fetiță.

Pe 15 octombrie, Younger și Georgulas vor compărea în fața justiției: va fi ultima tentativă a tatălui de a primi permisiunea să-l trateze pe fiul său drept ceea ce este: băiat. Un lucru pe care în acest moment justiția i-l interzice.

În prezent, Jeff Younger a primit din partea statului Texas dreptul să-și vadă fiii săi două ore pe săptămână și să îi ia acasă două weekenduri pe lună. Tatăl dorește însă să stea mai mult cu fiii săi și mai ales să o împiedice pe mamă să urmeze un tratament pentru tranziția de gen.

Younger afirmă că James se poartă ca o fetiță doar în prezența mamei.

LifeSiteNews a avut ocazia să petreacă câteva ore împreună cu Younger și cei doi gemeni.

„James se comportă ca un băiat cu mine, și ca o fată cu mama lui”, spune Younger. „Atunci când trebuie să se întâlnească cu mine, se îmbracă ca un băiat acasă la mama lui.”

Cu tatăl lor, lui James și Jude se comportă ca orice băieți normali: luptă, se duelează cu săbii de plastic, se joacă de-a detectivii sau jocuri video potrivite băieților.

James s-a prezentat reporterului cu numele de James și îi răspunde tatălui său când îl strigă James. Poartă haine de băiat și are energia unui băiat, a constatat reporterul LifeSiteNews.

„Sportul preferat al lui James este Sumo”, spune tatăl, care adaugă că Jude are mari dificultăți să înțeleagă cum frățiorul lui ar putea fi „fată”.

„Jude este foarte nedumerit. Se luptă cu problemele de sinceritate, deoarece știe foarte bine că minte atunci când se află la casa mamei lor. La baie, a arătat spre penisul lui James și a întrebat cum poate să fie fetiță. A trebuit să-i explic că tribunalul mi-a interzis să îi răspund la această întrebare.”

Totuși, la școală și când este cu mama lui, James „vrea ca mama lui să-l iubească” și atunci se poartă ca o fată. Anne Georgulas l-a înregistrat ca fată la școală, unde merge îmbrăcat ca o fată, profesorii și colegii îi spun „Luna” și folosește toaleta fetelor.

Younger susține că nu era cazul când James a mers la grădinița spaniolă, unde s-a comportat ca băiat.

—James și Jude, la grădinița spaniolă—

Tatăl nu a avut nici un cuvânt de spus atunci când mama l-a înscris pe James la școală ca fată, cu numele Luna, în ciuda unei dispoziții a instanței care îi permitea tatălui să participe la toate deciziile privind copiii. Apoi, Georgulas a solicitat un ordin de restricție pentru Younger pentru a i se interzice tatălui să-i ia pe copii de la școală sau să aibă contact cu orice terță parte aflată în legătură cu școala (părinți, profesori, colegi, administratori etc.).

Anne Georgulas, mama gemenilor, este medic pediatru și a primit din partea instanței „dreptul unic” de a se ocupa de tratamentul psihiatric și psihologic al celor doi copii. Ea îl duce pe James la o femeie consilier homosexual care i-a pus băiețelui diagnosticul de „disforie de gen”. Younger a declarat în instanță sub jurământ, că James i-a spus acestui consilier că este băiat.

„Când l-am luat pe James la această consilieră gay, care îl învață că este fetiță, a mers îmbrăcat ca băiat. Ea i-a pus în față, pe birou, două post-it-uri. Pe unul scria James, pe celălalt Luna. Consiliera i-a cerut să aleagă bilețelul pe care scrie numele cu care dorește să fie chemat, și el l-a ales pe cel cu James”, i-a declarat Younger reporterului LifeSiteNews.

Walt Heyer, fost transgen, în prezent militant în favoarea celor care își regretă „tranziția”, a scris într-un articol publicat în The Federalist: „Disparitatea flagrantă între identitatea privilegiată a unui copil în prezența unui părinte în raport cu celălalt ar trebui să-l determine pe un terapeutul evaluator să reevalueze, poate să anuleze diagnosticul de disforie de gen și să puncă capăt oricăror măsuri pentru tranziție. Dar în cazul lui James, acest lucru nu s-a petrecut.”

Anne Georgulas a refuzat să ceară reevaluarea lui James și a solicitat „terapie de tranziție” pentru băiețelul său de opt ani, program care urmează inclusiv blocante ale pubertății.

Jess Younger susține că în cazul fiului său nu ar trebui luată o decizie care să-i schimbe viața definitiv: „Avem două opțiuni pentru James. Una este cea solicitată de mamă, ceea ce înseamnă că va urma calea transformării de gen și va duce o viață în frustrare și deznădejde, deoarece știm că persoanele care sunt transgeni sfârșesc prin a avea importante probleme psihice. A doua este calea propusă de mine, ceea ce înseamnă că ar putea avea o bună șansă la o viață normală.

Dr. Michelle Cretella, președinta Colegiului American al Pediatrilor,, afirmă că încurajarea indentității transgen la copii este un abuz.

„Îndoctrinarea copiilor preșcolari cu minciuna că poți fi prizonier într-un corp greșit înseamnă să le distrugi dezvoltarea cognitivă. Aceste lucruri sunt abuzive”, a declarat Cretella în cadrul unui forum Heritage Foundation care a avut loc în toamna lui 2017.

Dr. David Bell, un renumit psihiatru, fost președinte al Societății Britanice de Psihanaliză, afirmă că tranziția de gen provoacă „daune grave și ireparabile” la copii.

Până și militanta feministă lesbiană Camilla Paglia, declara în 2015 că tranziția de gen la copii este „un abuz”. „Operațiile de schimbare de sex, chiar și astăzi, cu toate progresele sale, nu pot în realitate să schimbe sexul nimănui.”

Jess Younger a descoperit că Anne Georgulas îi spunea lui James că este fetiță încă de când acesta avea trei ani. „Mami spune că sunt fetiță”, zice James într-un video postat pe YouTube, înregistrat la această vârstă.

Younger și Georgulas s-au căsătorit în 2010; băieții s-au născut în 2012. Bărbatul spune că soția lui a început să manifeste un comportament ciudat după naștere: „Odată mi-a spus că vede lumini. A avut mai multe colapsuri mentale.”

La începutul lui 2015, Georgulas i-a cerut lui Younger să părăsească domiciliul și l-a amenințat, scrie site-ul creat special pentru salvarea lui James, SaveJames.com. „D-na Georgulas l-a amenințat apoi cu închisoarea. Ea a spus că «fetele» vor declara orice le va cerea ea să spună și că dl Younger va ajunge la închisoare dacă nu pleacă.”

Semn că nici micul Jude nu este în siguranță.

Younger s-a mutat de acasă și a stabilit cu soția sa ca deciziile în privința gemenilor să fie luate împreună. Totuși, Georgulas a fost cea care a luat toate deciziile.

În timpul procesului, Georgulas și avocații săi au citat nenumărați martori în legătură cu Younger. Judecătorul de la acea vreme, Beauchamps, a exclamat: „Este cel mai prolific caz pe care l-am văzut în 14 ani!”

Femeia și-a acuzat soțul și de violență conjugală, dar acesta a fost găsit nevinovat de un juriu.

Younger are o ultimă șansă de a dobândi custodia micuțului James și de a opri tratamentul care urmărește să-l transforme în fetiță. Înfățișarea va avea lor între 15 și 17 octombrie la instanța Districtului Dallas.