Procuroriiprocurorii bihoreni au în lucru un dosar pentru omor, dar fără niciun suspect. Surse citate de JB&Bihon vorbesc despre un caz de pruncucidere, comis de o rezidentă (de circa 31 de ani).

Informația, derivată dintr-o anchetă jurnalistică a  JB&Bihon, arată că în 2015, femeia, care pe atunci era în primul an de rezidențiat, a ascuns sarcina de rușinea familiei. Chiar înainte cu o zi să nască, ea ar fi intrat în blocul operator, a născut, a stat internată la Maternitate 4 zile, a plecat acasă, unde și-ar fi omorât copilul pe care l-a îngropat în curtea casei bunicilor ei.

În cea de a cincea zi după acest eveniment, rezidenta s-a dus la muncă, unde s-a semnat retroactiv în condica de prezență.

Conform unor informații locale, se pare că, în locul respectiv s-ar fi găsit osemnintele îngropate. Procurorii afirmă că nu știu încă dacă este vorba despre un omor sau dacă bebelușul ar fi murit din cauze medicale.

Dr. Lucia Daina, de la Spitalul Județean, a declarat pentru cititorii JB&Bihon că Parchetul de pe lângă Tribunalul Bihor a solicitat săptămâna trecută două tipuri de documente: un set de documente referitoare la rezidenta respectivă, cu referire la o dată în care era înregistrat născut un copil – în anul 2015 și un al doilea set de documente referitoare la pontajele de prezență la lucru pentru rezidenta în cauză. Spitalul a și trimis zilele acestea toate actele cerute de procurori. În acest moment, rezidenta se află în concediu.

Gheorghe Carp, managerul Maternității din Oradea, oripilat de ce a putut să facă viitoarea doctoriță, a decis, în limita legii, ca atunci când va reveni la serviciu, aceasta să nu mai aibă dreptul de a intra în blocul operator și să activeze doar pe secție, până când se va încheia ancheta procurorilor bihoreni.

 

Te-ar putea interesa și: