Evenimentul Zilei > Actualitate > Cazul Caracal schimbă legea persoanelor dispărute. Ce se întâmplă mai departe?
Cazul Caracal schimbă legea persoanelor dispărute. Ce se întâmplă mai departe?

Cazul Caracal schimbă legea persoanelor dispărute. Ce se întâmplă mai departe?

Guvernul analizează, joi, după cele întâmplate la Caracal, în prima lectură, proiectul de lege privind căutarea persoanelor dispărute.

Proiectul prevede posibilitatea ca persoana dispărută să fie localizată fără deschiderea unui dosar penal în prealabil şi înfiinţarea, în cadrul Poliţiei, a unităţii centrale „Persoane dispărute” şi a dispeceratului de urgenţă „Dispariţie minori”.

Pe ordinea de zi suplimentară ar putea să fie trecut şi actul normativ legat de rectificarea bugetară, în contextul în care ministrul finanţelor, Eugen Teodorovici, declara, miercuri, că prima rectificare bugetară din acest an o să fie analizată în şedinţa de joi a Executivului.

Ministerul Finanţelor Publice a elaborat proiectul „Rectificări bugetare” cu respectarea limitei de 2,76% a deficitului bugetar.

Produsul intern brut s-a majorat la 1.031 de miliarde de lei, faţă de 1.022,5 miliarde de lei cât s-a estimat la fundamentarea bugetului pe acest an.

Diminuări au fost operate la Ministerul Transporturilor, Ministerul Fondurilor Europene, Ministerul pentru Mediul de Afaceri, Ministerul Agriculturii şi Dezvoltării Rurale, Ministerul Cercetării şi Inovării, Ministerul Educaţiei Naţionale şi Secretariatul General al Guvernului.

Publicat in categoriile: Actualitate
Ne puteți urmări pe Facebook, Telegram sau pe Google News
Accesează: