Evenimentul Zilei > Actualitate > Cazul Caracal la indigo! Poliția Cluj depășită complet în cazul uciderii copilului de opt ani
Cazul Caracal la indigo! Poliția Cluj depășită complet în cazul uciderii copilului de opt ani

Cazul Caracal la indigo! Poliția Cluj depășită complet în cazul uciderii copilului de opt ani

La exact un an de la prinderea criminalului din Caracal, după o serie de gafe de neiertat a Poliției Române, lucrurile se repetă la Cluj.

Un copil de opt ani a fost ucis de tatăl gelos, care a aflat că fosta soție trăiește o poveste de dragoste alături de un alt bărbat. Takacs Gyorgy ia copilul în data de 25 iulie de la mama lui și promite că îl aduce seara la ora 20.00. La momentul fixat, mama, Takacs Ana Maria se impacientează că băiatul de opt ani nu a revenit la domiciliu și sună disperată la 112. În paralel, postează mai multe anunțuri disperate pe facebook.

”Fac apel la toti locuitorii din zona Lita, Valea Ierii, Ciurila, daca au vazut sau vad masina Dacia Logan MCV Stepway CJ 20 FYU, cu un barbat si un copil sa ma contacteze de urgenta sau sa sune la 112. Multumesc din suflet”, scrie Takacs Ana Maria pe Facebook. La scurt timp, mesajul se viralizează și ajunge pe grupurile de șoferi.

A doua zi, pe 26 iulie 2020, Poliția Cluj anunță faptul că un minor de opt ani a dispărut de la domiciliu. ”Poliţia a fost sesizată de către o femeie cu privire la faptul că nu a mai putut lua legătura cu fiul său Takacs Gyorgy, în vârstă de 8 de ani, din Cluj-Napoca, care se afla împreună tatăl său, din data de 25 iulie a.c.,ora 22.20”, se arată în comunicatul Poliției Cluj.

Mesajele disperate ale mamei se repetă într-una pe Facebook. Luni seara, pe 27 iulie 2020, la ora 19.00, Maria Stan din Cluj, trece prin localitatea Filea de Jos, județul Cluj, și vede mașina despre care făcea referire Takacs Ana Maria, parcată în afara drumului, la marginea localității. Femeia pune un anunț pe Facebook. ”Azi la ora 19.00, am văzut mașina cu nr. CJ 20 FYU între localitatea Filea de Jos – Lita, județul Cluj”.

Anunțurile disperate ale mamei copilului se succed unul după altul, oamenii redifuzând mesajul Mariei Stan și pe alte grupuri de pe rețelele de socializare.

Pe 28 iulie 2020, la 15 ore de la mesajul Mariei Stan, polițiștii din Cluj se decid să meragă la Filea de Jos, localitate aflată la 25 de kilometri de sediul Inspectoratului de Poliție al Județului Cluj. La fața locului, găsesc o adevărată tragedie, copilul de opt ani este înjunghiat mortal, pe bancheta din spate. Legistul a spus că era mort de câteva ore și că a fost înjunghiat direct în inimă.

”În baza sesizării, au fost dispuse măsuri speciale în vederea localizării celor doi și a autoturismului condus de către tatăl minorului. De asemenea, au fost efectuate acțiuni de căutare pe teren, au fost audiați prieteni, cunoscuți, rude. Totodată, au fost dispuse măsuri pentru darea în consemn la frontieră a autoturismului și a celor doi, însă până la data de 28 iulie cei în cauză nu au fost depistați. În toată această perioadă, nu s-a stabili o legătură telefonică cu tatăl minorului, acesta având mobilul închis. La data de 28 iulie a.c., minorul a fost găsit decedat pe raza localității Lita, județul Cluj, în autoturismul indicat ca fiind utilizat de către tatăl minorului. Acesta prezenta urme de violență pe corp”, susține IPJ Cluj, într-un comunicat emis marți.

Căutat la graniță!

O altă bâlbă de neiertat a Poliției Cluj este legată de faptul că primele cercetări au fost făcute la graniță. Și asta în ciuda faptului că Takacs Ana Maria le-a spus că pașaportul copilului este la ea. Legislația română interzice ieșirea minorilor din România, fără acordul notarial scris al unuia dintre părinți. ”Pașaportul copilului e la mine”, scria mama disperată, tot pe Facebook.

Cu atâtea informații din surse deschise, polițiștii din Cluj s-au mișcat inexplicabil de greu. Surse din interiorul instituției susțin că în prima fază nici nu s-a crezut că este vorba despre ceva grav. ”S-a încercat să se ia legătura cu tatăl minorului, dar telefonul era închis. S-au făcut formalitățile de interceptare și localizare a semnalului telefonului mobil abia după multe ore. Când copilul era deja mort. Acum or să zică că era duminică”, spune un polițist din cadrul IPJ Cluj, pentru evz.ro.

Cazul Caracal la indogo!

În urmă cu un an, pe 24 iulie 2019, Alexandra Măceșanu, tânăra de 18 ani din Caracal era dată dispărută de către părinți. În prima fază polițiștii le spun părinților: „Hai, bă, ce dracu’… știi cum sunt fetele în ziua de azi… apare mâine-poimâine cu iubitul de mâine!”, i-au spus polițiștii tatălui fetei.

Ulterior, tot pe data de 25 iulie 2019, Alexandra a sunat la 112, de trei ori, spunând că este legată cu sârmă, sechestrată și că a fost violată.

11:05.52: Apelanta a deconectat apelul cu operatorul 112;

11:06:55: Dispecerul Poliției a preluat cazul de la operatorul 112, apelanta nemaifiind în convorbire; al doilea apel a fost preluat de operatorul 112, la ora 11:06:25;

11:07:53: Dispecerul Poliției a preluat apelul, fiind în legătură directă cu apelanta; al treilea apel a fost preluat de operatorul 112 la ora 11:12:36;

11:12:51: Dispecerul Poliției a preluat apelul, fiind în legătură directă cu apelanta; Potrivit fostului șef al Poliției Române, Ioan Buda, ultimele cuvinte ale fetei ar fi fost: „Vine, vine şi apoi s-a întrerupt.”

Serviciul de Telecomunicaţii Speciale (STS) nu reuşeşte să o localizeze. Poliţia anunţă că au început căutările la scurt timp, dar aria era destul de mare, iar locaţiile oferite de STS nu erau corecte. Ulterior, reprezentanții STS au susținut că, fără o aplicaţie specială, fetele dispărute în Caracal nu puteau fi localizate cu precizie.

Publicat in categoriile: Actualitate
Ne puteți urmări și pe pagina noastră de Facebook sau pe Google News
Accesează: