Alexandru Cumpănașu consideră că nepoata sa a făcut dovada unui curaj ieșit din comun, numai că salvarea sa nu a fost posibilă fiindcă instituțiile statului au acționat mult prea încet.

Alexandra ar fi putut să părăsească locuința lui Gheorghe Dincă, numai că în curte se aflau doi câini lupi, iar adolescenta nu a mai găsit curajul necesar de a trece de ei.

„Acest copil a reușit, înainte să apară această brută sau altul, a apucat să se dezlege. La telefon cu polițistul Pistol, a încercat şi a reuşit să se dezlege de sârmele cu care era legată la picioare şi a reușit să rupa lanțul, pentru că era legată şi cu un lanț.

Alexandra a reușit să fie singură în casa aia şi să încerce să iasă. Din păcate, nu a reușit să facă acest lucru pentru că afară erau doi câini lupi şi nu a avut curajul să facă acest pas.

Este greu de imaginat pentru orice ființă umană prin ce a trecut copilul acesta. Este greu de imaginat acest lucru pentru orice ființă umană, dar pentru mine, acest episod pe care l-am aflat, că a reușit să se elibereze şi sa încerce să-şi salveze viața cu calmul unui copil de 15 ani pe care, probabil, nicio persoană de 70 de ani nu îl are, a fost lucrul care m-a impresionat cel mai mult.

Și pentru că a avut acest curaj și această rezistență, vă spun că voi lupta până în ultima clipă, dincolo de orice clanuri și de orice altceva, să o găsesc vie”, a declarat Alexandru Cumpănașu, unchiul Alexandrei Măceșanu, conform Antena 3.

Te-ar putea interesa și: