Evenimentul Zilei > Actualitate > Cazul Caracal. Desfășurare de forțe la nivel național. Marcel Vela se implică direct
Cazul Caracal. Desfășurare de forțe la nivel național. Marcel Vela se implică direct

Cazul Caracal. Desfășurare de forțe la nivel național. Marcel Vela se implică direct

Marcel Vela a anunțat că Ministerul Afacerilor Interne va propune o măsură legislativă pentru înfiinţarea unei structuri specializate în dispariţii de persoane.

„Acum suntem în faza în care analizăm reorganizarea, eficientizarea, restructurarea ministerului şi în aceste măsuri de reorganizare şi restructurare vom ajunge şi în ipostaza în care vom propune ca măsură legislativă, pentru că ceea ce vom face noi ca propunere trebuie avizată de CSAT, ca modificare a organigramei ministerului, să avem şi o componentă specializată pe dispariţii de persoane.

Ar însemna că la nivelul fiecărui Inspectorat judeţean de poliţie vor fi poliţişti specializaţi care se vor ocupa cu tot ceea ce ţine de acest domeniu de infracţionalitate, care, evident, este mai larg, pentru că el este legat, pe lângă reţele de trafic de persoane, automat şi de trafic de droguri, de prostituţie, de tot ceea ce ţine de fenomenul criminogen la baza lui”, a declarat ministrul de Interne Marcel Vela, la România TV.

Informaţiile publicate de evz.ro pot fi preluate de alte publicaţii online doar în limita a 500 de caractere şi cu citarea sursei cu link activ. Orice abatere de la această regulă constituie o încălcare a Legii 8/1996 privind dreptul de autor.