Craniile descoperite la Brâncoveni, la 30 de kilometri de Caracal nu prezintă indicii referitoare la victime sau la modul în care au ajuns pe câmp. În schimb, noi informații ar putea să apară în urma unei expertize antropologice, potrivit Tribunalului Olt.

„S-a făcut o analiză macroscopică a celor două cranii, respectiv fragmente osoase găsite şi s-a apreciat că sunt de natură umană. Am dispus efectuarea unei expertize antropologice pentru a se stabili cu exactitate vârsta, sexul, data decesului şi, de asemnea, s-a dispus o expertiză genetică în vederea identificării profilului ADN. Nu au fost crime cu autor necunoscut în zonă. Verificăm persoanele dispărute. Nu am constatat nimic care să prezinte importanţă pentru anchetă”, a declarat Anca Anuţa, prim-procuror la Parchetul de pe lângă Tribunalul Olt.

Mai mulți localnici aflați la arat au descoperit craniile și fragmentele osoase. Un tractorist a povestit întreg episodul:

„Eu am arat. Nişte băieţi au strigat la mine: ‘Mă, văzuşi că scoseşi un cap de om’, cine ştie ce-o fi fost. Oase de oameni. Erau înşirate toate – capul, coastele, şoldul. Pe urmă au săpat colea, în margine, şi au mai găsit unul întreg”, a declarat tractoristul.