Evenimentul Zilei > Justitie > Cazul Carabulea. Cine răspunde de greșeala pentru care a fost eliberat
Cazul Carabulea. Cine răspunde de greșeala pentru care a fost eliberat

Cazul Carabulea. Cine răspunde de greșeala pentru care a fost eliberat

Eliberarea din arest a magnatului sibian Ilie Carabulea , urmărit penal într-un nou dosar referitor la Carpatica Asig, ridică semne de întrebare atât asupra instanței care a redactat încheierea, cât și asupra procurorilor. Fapte: Ilie Carabulea, fiul său și alți doi urmăriți penal au fost eliberați din arest, din cauza că Tribunalul Sibiu a omis în încheierea redactată să precizeze clar data arestului, dispus pentru 30 de zile.

Sesizată, instanța superioară – Curtea de Apel Alba Iulia a desființat mandatele de arestare, motivând zilele trecute decizia.

„Soluția dată de Curte e corectă, pentru că este un caz lovit de nulitate absolută. Este dificil de avansat suspiciuni, având în vedere notorietatea cazului, dar este posibil ca grefierul să fi dat copy-paste aiurea”, este de părere un avocat. De precizat că, la Sibiu, încheierea a fost redactată într-o noapte de sâmbătă, aproape de miezul nopții.

Un alt avocat specializat în dreptul penal arată cu degetul și spre procurorii DIICOT. „Dacă nu s-a formulat cerere de îndreptare sau completare, nu putea instanța să modifice din oficiu această încheiere. Poate să fie eroare de dactilografiere, dar îndreptarea acesteia trebuia făcută până la judecarea contestației, căci erori mai sunt”.

Reprezentanții Tribu nalu lui Sibiu nu au dorit să comenteze situația, lăsând la decizia judecătoarei să reacționeze, dar unii avocați sunt de părere că CSM ar putea sancționa magistrații care au greșit.

Publicat in categoriile: Justitie
Ne puteți urmări și pe pagina noastră de Facebook sau pe Google News
Accesează: