Ofițerul care a coordonat ancheta de căutare a Alexandrei Măceșan, după ce fata de 15 ani a sunat, pe 24 iulie, la 112, dă explicații în fața procurorilor de la Secția Specială de Investigare a Infracțiunilor din Justiție.

Comisarul șef Nicolae Alexe, fost adjunct al șefului IPJ Olt, cel care se afla la comanda instituției în momentul izbucnirii scandalului de la Caracal, a fost chemat la audieri în dosarul penal în care sunt cercetate fapte de abuz în serviciu.

 

Nicolae Alexe a fost schimbat din funcție după ce polițiștii nu au intrat în curtea lui Gheorghe Dincă, atunci când a fost identificată adresa la care locuia mecanicul acuzat de crimele din caracal. Ofițerul a declarat, ulterior, că procurorii s-au opus intrării în forță, până pe 25 iulie, la ora 6.00 dimineața, timp în care Alexandra ar fi fost ucisă de Gheorghe Dincă.

Totodată, Nicolae Alexe este cel care a apelat la Remus Rădoi, patronul unei firme de pază, în noaptea în care era căutată Alexandra Măceşanu, pentru a-i cere informații cu privire la o mașină. Remus Rădoi spune că, din punctul său de vedere, Poliţia nu a greşit cerându-i ajutorul, ba mai mult, trebuia să solicite sprijin din mai multe părţi.

Procurorii Secţiei pentru anchetarea magistraţilor au început urmărirea penală in rem, faptele cercetate fiind abuz în serviciu în cazul de la Caracal, privind modul cum oamenii legii au instrumentat dosarul.

Anchetatorii au făcut audieri şi au ridicat documente de la poliţie, parchet şi instanţă.

Te-ar putea interesa și: