Evenimentul Zilei > Actualitate > Cazinoul,“Sub zodia Mariei, Regina tuturor românilor” eveniment, în premieră la Constanţa
Cazinoul,“Sub zodia Mariei, Regina tuturor românilor” eveniment, în premieră la Constanţa

Cazinoul,“Sub zodia Mariei, Regina tuturor românilor” eveniment, în premieră la Constanţa

Sute de turiști și localnici au fost spectatorii unui spectacol susținut în fața Cazinoului din Constanța de Orchestra Simfonică Bucureşti în cadrului unui eveniment în premieră națională în care Regina Maria este celebrată în anul sărbătoririi Centenarul Marii Uniri de la 1918. Imobilul emblemă al Constanței a fost, cu această ocazie, colorat cu simboluri regale printr-un sistem de videomapping.

Cazinoul, aşa cum nu l-aţi mai văzut niciodată, moda şi muzica de acum un secol, vocile extraordinare ale prezentului care reînvie emoţii din trecut, nume imense ale scenelor internaţionale, mărturii ale acelor vremuri. Toate aceste elemente sunt reunite sub egida “Unirea – Sub zodia Mariei, Regina tuturor românilor”, un eveniment în premieră naţională la Constanţa, în care Regina Maria este celebrată în toate ipostazele sale, în cadrul sărbătoririi Centenarul Marii Uniri de la 1918 în oraşul nostru, au transmis organizatorii.

Evenimentul inedit a debutat cu un vernisaj extraordinar al Expoziției „Regina Maria – 100 de ani de inspirație“, la Muzeul de Istorie Naţională şi Arheologie Constanţa. Publicul poate admira obiecte care au aparţinut Reginei, cărţi rare cu autograf, vestimentaţie şi lucrări de artă, expuse în premieră naţională la Constanţa. Expoziţia va putea fi vizitată până în data de 19 august.

Spectacolul de pe platoul din fața Cazinoului, prezentat de Maia Morgenstern, a fost susținut de Orchestra Simfonică Bucureşti având invitați interpreți lirici cunoscuți, Vlad Miriţă, George Ionuț Vărban, Andrei Lază, Jezebel. Designerul Agnes Toma și-a prezentat colecție inspirată de imaginea Reginei Maria. În timpul spectacolului, Cazinoul, aflat în stare avansată de degradare, și-a căpătat imaginea de altă dată, acoperit cu imagini colorate și simboluri regale prin sistemul de videomapping.