Evenimentul Zilei > Monden > Caz unic în lume. A înviat din morți. Voiau să îi taie piciorul…
Caz unic în lume. A înviat din morți. Voiau să îi taie piciorul…

Caz unic în lume. A înviat din morți. Voiau să îi taie piciorul…

Un bărbat care după toate aparențele era considerat mort, aflat la un spital în camera mortuară, practic „a înviat din morți”.

Un pacient considerat decedat a țipat în momentul în care echipa funerară a încercat să îi taie piciorul pentru a începe procesul de îmbălsămare, potrivit relatărilor de la fața locului. Peter Kigen (32 ani) și-a recăpătat cunoștința la morga unui spital unde se afla de 4 ore, din momentul în care a fost declarat decesul său, potrivit cotidianului kenian The Standard.

Kigen, care locuiește în satul Kibwastuiyo din Bureti, s-a simțit foarte rău din cauza unei indispoziții digestive și a fost dus de familie la un spital, marți după-amiază. Fratele său. Kevin Kipkurui, susține că o soră medicală l-a anunțat că Kigen a murit „cu mult timp” înainte ca el să ajungă la Kapkatet Hospital.

Mortul era viu

În timp ce echipa de la morgă se pregătea să ia sânge din corpul lui Kigen și să înceapă îmbălsămarea, au observat că mortul era, de fapt, viu. Unchiul bărbatului, Denis Langat, a relatat că în momentul în care personalul morgii i-a făcut o incizie în picior, nepotul său și-a revenit. „Am fost chemat înăuntru și i-am văzut mișcările. Am fost șocați. Nu puteam înțelege cum se poate mișca o persoană intrată la morgă”.

Kigen, care se pare că suferă de o boală cronică, le-a relatat reporterilor ajunși la spital despre bizarul incident de miercuri. „Nu știu nici măcar unde eram când mi-am recăpătat cunoștința, dar îi mulțumesc lui Dumnezeu pentru că mi-a salvat viața. Îi voi sluji tot restul vieții”.

Pe de altă parte, managerul-șef al spitalului, Gilbert Cheruiyot, afirmă că rudele lui KIgen nu au așteptat certificatul de deces și l-au dus la morgă pe cont propriu. Potrivit acestuia, doctorii de pe tura respectivă erau prea ocupați cu alți pacienți în stare critică și au solicitat rudelor bărbatului să mai aștepte. Acestea au considerat că durează prea mult și s-au decis să se ducă în camera mortuară, fără să mai respecte protocoalele în vigoare, care includ constatarea decesului de către un medic specialist.

Între timp, bărbatul a fost dus din nou în salon și răspunde bine tratamentului medical. El urmează să fie externat în câteva zile.

Sursa: The Sun