Evenimentul Zilei > Actualitate > Caz șocant pe un drum național! A scos arma și a tras
Caz șocant pe un drum național! A scos arma și a tras

Caz șocant pe un drum național! A scos arma și a tras

Un câine a fost împușcat de un vânător în mijlocul Drumului Național 18, care face legătura între Baia Mare și Sighetu Marmației.

Potrivit martorilor, câinele se afla pe drumul național iar la un moment dat, în dreptul lui a oprit o mașină, a cărui șofer era un vânător.

Daniel Vereș de la Asociația Anima Pro Terra a declarat că bărbatul de la volan a scos o pușcă pe geamul mașinii și a tras fără milă, ucigând animalul.  ”Voluntari ai asociației noastre au fost martorii unor scene îngrozitoare, alături de fiul lor de doar 6 ani, care este încă in stare de șoc. Se aflau la aproximativ 5 km de Borșa (MM) și într-o curba au văzut un Logan roșu oprit care a împușcat mortal o cățelușă pe sosea ( pe un drum public, nu în pădure!!!!). Voluntarii noștri au sunat imediat la 112, însă făptașul a luat cadavrul și a plecat! Va rog dați share sa nu se mușamalizeze cazul și cel vinovat sa fie pedepsit!!!”, se arată pe site-ul Asociației Anima Pro Terra.

După ce a ucis câinele, vânătorul a coborât din mașina pe care o conducea și a luat cadavrul, după care a plecat.

Polițiștii din Maramureș susțin că bărbatul care a tras nu poate fi amendat întrucât legea este de partea lui. Acesta are 69 de ani și este paznic pe un fond de vânătoare. ”Câinii hoinari care sunt găsiți pe fondurile de vânătoare pot fi uciși. Noi nu avem ce să îi face”, spun surse oficiale din IPJ Maramureș.