Echipa medicală de resuscitare şi terapie intensivă din Unitatea de Primiri Urgenţe (UPU) a fost solicitată duminică, la primele ore ale dimineţii, chiar de unul din medicii internaţi pe secţia covid19, adică fosta secţie de diabet a unităţii sanitare. Acolo, unul din medicii din spital, care este internat cu confirmare de covid 19, a băut, accidental, dezinfectant, arată monitorul bt.ro.

Cadrul medical, care este internat alături şi de soţie, a băut din substanţa periculoasă, crezând că este apă, aceasta fiind pusă chiar într-un pahar, pe noptiera patului, de soţia lui. Pentru că printre simptomele covid19 este şi pierderea mirosului sau gustului, medicul nu a realizat ce a făcut decât după ce a luat câteva înghiţituri.

Speriat, acesta a apelat direct personalul din UPU, din acelaşi spital. După ce s-au echipat cu combinezoane speciale, cu trei perechi de mănuşi, ochelari de protecţie, viziere speciale, cei din echipa de resuscitare au ajuns pe secţie, unde au intervenit imediat.

I-au făcut i spălături gastrice şi i-au administrat un cărbune activ pentru a reduce efectele dezinfectantului. Ulterior, medicul a fost stabilizat şi a rămas în continuare pe secţie, sub supravegerea personalului de acolo.