Caz revoltător în București. O bătrână a fost lăsată fără banii de operație

Caz revoltător în București. O bătrână a fost lăsată fără banii de operație Șeful Gărzii de Mediu din Bistrița, reținut. Sursa foto: Arhiva EVZ

O femeie a fost jefuită de 5.000 de euro, într-un lift, dintr-un bloc, din București, în plină zi. Jaful a fost comis de alte două femei, care ar fi urmărit-o de la bancă, de unde a retras banii și până acasă. Totul a fost înregistrat pe camerele de supraveghere, astfel că poliția a reușit să le identifice și să o rețină pe una dintre suspecte. Cea de-a doua a fugit din țară, astfel că a fost dată în urmărire internațională.

Două individe sunt cercetate penal pentru jaf după ce au furat 25.000 de lei de la o bătrână pe care au blocat-o într-un lift. Incidentul s-a petrecut într-un bloc din Capitală și a fost filmat de camerele video de supraveghere. Din primele informații, se pare că cele două infractoare au luat-o în vizor pe bătrână la o agenție bancară, de unde aceasta a retras suma de bani. Cei 25.000 de lei reprezentau economii pe care femeia le-a făcut și erau destinați acoperirii costurilor cu o operație medicală.

Cele două au observat-o pe victimă, o femeie de 69 de ani, cum a retras banii de la un bancomat din Sectorul 2, după care au urmărit-o până la domiciliu. Fără să-și dea seama, femeia s-a întors acasă, în timp ce infractoarele aveau un plan bine pus la punct. Ele au intrat după victimă în bloc, au urcat cu ea în lift și, în vreme ce una i-a acoperit geanta, ca să nu observe ce se petrece, cealaltă i-a furat banii. Apoi, după ce bătrâna a coborât, palierul unde avea locuința, s-au întors și au ieșit în grabă din scara blocului,

Ne puteți urmări și pe Google News

„M-a înghesuit un pic cealaltă cu o cutie din carton. Eu i-am spus: «dar de ce nu aşteptaţi». Timp în care, gata, mi-au luat banii, au coborât din lift şi eu am urcat. Am fost atentă să văd dacă ele cheamă liftul la parter, mi s-a părut ceva dubios şi când m-am uitat în geantă nu mai aveam suma respectivă”, a povestit femeia.

Polițiștii au recuperat banii

Când și-a dat seama că a fost jefuită, imediat ce a intrat în casă, a sunat la 112. Poliţiştii au ridicat imaginile de pe camera de supraveghere şi au recunoscut-o pe una dintre hoaţe. Aceasta are antecedente penale pentru fapte similare şi a ieşit din închisoare acum doi ani.

Femeia voia să fugă cu banii din București şi îşi cumpărase deja bilet pentru Scoţia. Ea a fost reţinută și a primit mandat de arestare pentru 30 de zile. Cea de-a doua suspect, însă, nu a fost găsită, reușind să fugă în Franța.

Poliţiştii au reuşit să recupereze toţi banii pe care i-au înapoiat bătrânei. Femeia arestată riscă acum o pedeapsă între 1 şi 5 ani de închisoare, conform Antena 3.