Pentru că în rândul muncitorilor au fost confirmate mai multe cazuri de infectare cu noul coronavirus,  patronatul a luat decizia închiderii companiei, iar cei peste 40 de muncitori din Sri Lanka au rămas fără contracte de muncă.

În prezent, zeci de muncitori din Sri Lanka, angajaţi la o companie din domeniul textil, se află în carantină, după ce au fost protagoniştii unui scandal monstru. Patronul i-a concediat şi urmau să fie trimiși înapoi în Asia, însă Direcţia de Sănătate Publică a oprit autocarul din drum și i-a trimis în carantină.

Primul caz a fost înregistrat pe 25 aprilie, moment în care autoritățile au dispus izolarea a unui număr de șapte contacți ai bolnavului, într-un spațiu pus la îndemână de angajator. Ulterior, pentru că au mai fost depistate câteva cazuri, patronul italian al GT Company nu a mai așteptat urmarea procedurilor de carantină și a decis închiderea fabricii, concedierea tuturor srilankezilor și a încercat să-i trimită pe toți acasă, înapoi în Asia, informează  monitorulbt.ro.

I-a urcat pe toți, inclusiv pe cei aflați în izolare, 44 de persoane, în totala, într-un autocar, după momente extrem de tensionate, în care a fost nevoie inclusiv de bodyguarzi pentru a-i ține sub control pe srilankezii disperați. Autocarul, întors din drum.

Pentru a se feri de autorități, patronii au organizat transportul în noaptea de 2 spre 3 mai, dar Prefectura a aflat și a alertat forțele de ordine. „Autocarul a fost oprit în oraşul Roman, fiind întors la Botoşani, iar toţi cei 43 de ocupanţi ai autocarului plasaţi în carantină într-unul din spaţiile amenajate din Botoşani”, a declarat medicul Delia Monica Adăscăliţei, directorul interimar al DSP Botoşani, pentru sursa citată.

După ce s-au întors la Botoșani, autoritățile au confirmat că alți patru srilankezi sunt infectați cu coronavirus, aceștia fiind internați alături de conaționalul lor, după cum a anunțat duminică DSP Botoșani.