Evenimentul Zilei > Actualitate > Cauti masini second hand de import? Afla cum se alege o masina second-hand in conditii de siguranta (P)
Cauti masini second hand de import?  Afla cum se alege o masina second-hand in conditii de siguranta (P)

Cauti masini second hand de import? Afla cum se alege o masina second-hand in conditii de siguranta (P)

Fie ca vorbim despre un bun de care avem nevoie zi de zi, de o achizitie noua, cu care sa mergem in aventuri, sau de iubirea pentru autoturisme, masina second hand a castigat tot mai mult teren pe piata din Romania, in detrimentul celor cumparate direct de la reprezentanti.

La momentul actual, piata de masini second hand Germania este cea mai raspandita.

Nu este intotdeauna nici usor, nici sigur sa achizitionezi o masina rulata. Cum sa alegi masini second hand Germania in conditii de siguranta, afla din randurile urmatoare.

Avantajele unei masini second-hand

Masinile second-hand sunt avantajoase ca pret si disponibilitate, mai ales daca se apeleaza la firme specializate in cautarea, verificarea si vanzarea lor catre client. Altfel, multi dintre cei care achizitioneaza o masina de pe piata de autorulate vor avea parte de experiente mai putin placate, datorita defectelor cu care poate veni o masina deja folosita.

Cateva dintre avantajele unei masini second-hand sunt:

  • Este disponibila pentru client, imediat dupa cumparare;
  • Nu isi pierde valoarea la fel de repede precum masinile luate noi;
  • Un pret mult mai mic;
  • Posibilitatea de plata prin credit sau finantare leasing (daca firma la care se apeleaza are astfel de servicii ce pot ajuta mult clientul).

 

De ce masini second hand Germania?

La momentul actual, piata de autoturisme la mana a doua este monopolizata aproape in exclusivitate de masini aduse din Germania. Motivul este cat se poate de simplu: conditiile in care a fost utilizata si intretinuta masina sunt mult mai bune decat cee ace gasim pe piata auto din Romania. Soferii de acolo pretuiesc aceste bunuri pe patru roti, dovada fiind si infrastructura ce ajuta la mentinerea masinilor intr-o stare cat mai apropiata de cea in care erau la momentul cumpararii.

Fie ca e vorba de site-uri dedicate, in limba germana, fie despre parcuri auto din Romania care aduc si comercializeaza masini din Germania, acestea par a fi cele mai accesate de catre cumparatorii romani. Iar criterii precum un maxim de 125.000 de km parcursi ai masinii, pretul, istoricul curat al masinii in ceea ce priveste reparatiile si varietatea par sa ii atraga pe cei mai multi.

La nivel european, piata nemteasca de masini second-hand are cautarea cea mai mare, din toate motivele enumerate mai sus. O multime de transportatori si dealeri auto achizitioneaza din Germania masini la preturi foarte reduse, pe care le aduc spre re-vanzare in tara noastra. Insa, nu de fiecare data masinile care ajung pe teritoriul tarii au un raport bun calitate-pret. In plus, asa cum exista vehicule rulate de calitate indoielnica, in mod similar, vanzatorii pot fi persoane nu tocmai de incredere, care pentru un profit usor profita de entuziasmul si nerabdarea cumparatorilor imprudenti.

Pentru a ne feri de astfel de riscuri, este intodeauna indicat ca un cumparator sa respecte doua reguli esentiale:

 

  1. Sa se informeze cat mai bine despre masina pe care o doreste
  2. Sa apeleze la serviciile unui dealer auto care se bucura de incredere si notorietate pe piata.

 

Firmele specializate te pot scuti de multe neplaceri

Exista o dezbatare apriga intre cei care considera ca sunt destul de priceputi in a analiza piata online si a selecta acele masini care „par in regula” si firmele de profil, care se asigura de integritatea masinilor pe care le comercializeaza.

 

Sigur ca, pentru a evita multe neplaceri pe care le poate provoca o masina sh, cel mai bine este ca cineva specializat sa o verifice, sa se asigure ca numarul de kilometri afisat este cel real, iar istoricul reparatiilor este cat mai acurat. Lucru pe care il putem face cu greu in mediul online, mai ales atunci cand nu avem cunostinte tehnice despre autoturisme.

 

Firmele specializate scutesc multe drumuri la service, ulterioare cumpararii masinii. In plus, o firma de profil va putea cauta, specific, un anumit model de masina dorit sau anumite caracteristici pe care clientul le doreste neaparat la viitoarea masina.

 

Un alt avantaj, ar fi acela al modalitatilor de plata alternative, oferite de multe ori de firme. Fie ca vorbim de finantare leasing sau de un credit bancar, acestea pot fi o alternativs binevenita pentru un pasionat de automobile, dar care nu dispune de bani cash la momentul respectiv. Astfel, o masina pe care a gasit-o si de care s-a indragostit, poate fi achizitionata mai rapid, aici  fara riscul de a pierde oferta – cum se poate intampla cu ofertele online.

 

Daca va intereseaza ofertele de masini second hand Germania, va recomandam sa consultati oferta diversificata de la autogeist.ro. Vizitati parcul auto de la adresa : Galati, Str. Brailei, nr. 237, DN2B (iesirea spre Tecuci), zona Tirighina.

 

 

Publicat in categoriile: Actualitate
Ne puteți urmări și pe pagina noastră de Facebook sau pe Google News
Accesează: