Evenimentul Zilei > Justitie > Căutat de FBI și de DNA, „Regele Motorinei” încerca ștergerea dosarelor cu puterea minții
Căutat de FBI și de DNA, „Regele Motorinei” încerca ștergerea dosarelor cu puterea minții

Căutat de FBI și de DNA, „Regele Motorinei” încerca ștergerea dosarelor cu puterea minții

Radu Nemeș era un adept al Școlii de Iluminare a lui Ramtha- care susține principiul că „Dumnezeu trăiește în fiecare dintre noi”. În rugăciunile sale, scrise în jurnal, afaceristul „dematerializa” dosarul său de la DNA și se ruga pentru creșterea prețului aurului, pentru ca afacerile sale să fie profitabile și mandatele de arestare să fie anulate.

Radu Nemeș, zis „Regele Motorinei”, în prezent arestat, a ținut un jurnal inedit în perioada în care a stat ascuns în SUA. El și-a trecut pe hârtie toate planurile sale de viitor, afacerile ascunse din Dubai și SUA, și datele confidențiale din bănci și off-shore-uri. Soții Radu și Diana Nemeș sunt trimiși în judecată, alături de alte 13 persoane, pentru un prejudiciu de 56 de milioane de euro din evaziune fiscală cu motorină.

„Școala spirituală”

Soții Nemeș au devenit celebri după ce au apărut informații din anchetă potrivit cărora au cheltuit suma de 200.000 de dolari la magazine de firmă, au călătorit doar la clasa I, cazându-se la hoteluri de lux. Potrivit jurnalului lui Radu Nemeș, un factor decisiv a fost faptul că el și Diana au intrat într-o „școală spirituală” numită „Școala Ramtha de Iluminare” din Yelm. Adepții acestei „școli” susțin că urmează învățăturile lui Ramtha, spiritul unui înțelept care ar fi trăit acum 3.500 de ani și care le vorbește prin intermediul scriitoarei JZ Knight, lidera grupului.


FOTO: Radu și Diana Nemeș„Regele Motorinei” era preocupat de viitorul afacerilor sale și de familie. El are doi băieți cu Diana Nemeș – de care a divorțat în 2005, și o fetiță, cu iubita sa, Izabela Narcisa Vlase – cercetată în România în același dosar.


Milionarul este singurul arestat în acest dosar. El a precizat că va da o declarație în proces după administrarea mai multor probe


„Să o aduc pe Izabela și pe Maria Theodora în Yelm, lângă mine, să devenim o familie. Să anuleze ordonanța Izei, și mandatul meu și al Dianei, fără să fim arestați nici în America, nici în România”, scria Nemeș. Rugăciunile sale, notate în jurnal, erau pentru anularea anchetei DNA, să scape de problema FBI- ului și a Fiscului din SUA. „Să vând barca la cel mai bun preț, să urce cotația aurului cât mai mult (peste 1.800). Să recuperez toți banii și bunurile (lichidate și transferate în bani), din România, Dubai și să le aduc în America”, mai scria Nemeș.


FOTO: Buncărul era complet utilat, Nemeș mai avea aproximativ 7 kilograme de aur, 21 de cutii de monezi de argint și 115 ceasuri și bijuteriiInvestea banii în aur

Cât timp a fost în SUA, Nemeș a cumpărat mari cantități de aur și argint, a deschis mai multe pizzerii în zona Seattle și a cumpărat o vilă luxoasă – dotată cu un buncăr uriaș. După emiterea mandatelor de arestare în lipsă, el nota: „De lămurit situația lui Diana – opțiuni dacă se întoarce, cum se poate rezolva?, procuror, CEDO?!”, sau „Care este situația mea – pedeapsa la care mă pot aștepta”.

2014 CREARE AN!!!

1 Eu dintotdeauna sunt bogăție fabuloasă.

2 Eu dintotdeauna materializez aur.

3 Eu dintotdeauna dizolv orice frică, îndoială, insecuritate.

4 Eu dintotdeauna dizolv orice mândrie, aroganță, grijă.

5 Eu dintotdeauna sunt bucurie, fericire, bogăție fabuloasă.

6 Eu dintotdeauna sunt maestru al timpului și manipulez timpul.

7 Eu dintotdeauna sunt bilocația (a te afla în același timp în două locuri – n.r.) și activez glandele pituitară și pineală.

8 Dintotdeauna cotația aurului urcă maxim.

9 Dintotdeauna îmi ridic frecvența ADN-ului la Dumnezeul meu.

10 Dintotdeauna îmi activez ADN de alien.

11 Dintotdeauna îmi recapăt absolut toate proprietățile și banii (inclusiv de la Adobriței, Frățilă, Neagu, Nicu, Dubai, Elena – Mihai, Radu Șerban).

12 Eu dintotdeauna îmi cumpăr un iaht (peste 75 de picioare) și un avion.

13 Eu dintotdeauna sunt liber, fabulos de bogat, sănătate radiantă și în siguranță să pot călători alături de copiii mei.

14 Eu dintotdeauna formez și obțin o rețea de restaurante superprofitabile în Washington State USA și alte afaceri superprofitabile (peste 100.000 pe lună profit). 15 Eu dintotdeauna călătoream cu Ramtha și YT peste tot în World Tour.

Planurile de afaceri: imobiliare și licitații

Radu Nemeș avea sume impresionante la dispoziție, mai multe milioane de euro. Ofițerii FBI au descoperit un document care a fost redactat de acesta, în care apăreau mai multe idei de afaceri. „Finanțare diverse afaceri pe termen foarte scurt (câteva luni), cu diverse comisioane, eventual casă de amanet cu garanții electronice, auto, case etc,” era una din idei. O alta era participarea la licitații. Motivul: „La ANAF, la licitația a III-a, prețul scade la 50% din prețul inițial de evaluare, prețul pieței; la executorii judecătorești, la a III-a licitație, prețul scade și mai mult; la bănci, prețul scade de regulă numai până la 75% din evaluare etc”. Alte propuneri de afaceri: să achiziționeze favorabil o vilă în Bacău, două terenuri în Băneasa, o clădire în fața mall-ului din Bacău, sau să ridice locuințe în Capitală. „Se achiziționează teren, circa 300 mp cu 400-500 euro/ mp, pe acest teren se pot construi în regie proprie un P+3, 8 apartamente, 450 mp construiți + 50 mp casa scării. Preț construcție: 350 de euro/mp, preț vânzare 850-900 euro/mp. Câștig minim: 30% din banii investiți,” era planul de investiție în București.

Sorin Blejnar, despre relația de prietenie cu Codruț Marta

La ultimul termen de judecată din acest dosar au fost audiați mai mulți inculpați. Cel mai cunoscut dintre aceștia este fostul șef al Fiscului, Sorin Blejnar (foto stânga). El făcea parte, alături de Codruț Marta – fostul său șef de cabinet, Viorel Comăniță (foto dreapta) – fost director la Autoritatea Națională a Vămilor), Dan Secăreanu – fost șef al SGIPI Constanța și Elan Schwartzenberg – fostul patron al postului Realitatea TV – din palierul de protecție al grupării „Regelui Motorinei”, potrivit procurorilor DNA. Marta (căutat prin Interpol, arestat preventiv în lipsă) și Schwartzenberg (fugit din România) sunt cercetați într-un dosar separat de această anchetă. Pe scurt, oficialii statului român (Blejnar și Comăniță) ar fi blocat controalele Fiscului la compania Excella Grup Real, controlată de soții Nemeș.


FOTO: Sorin BlejnarPierderile de memorie

Diana Nemeș: „Știu că soțul meu îl cunoștea pe Marta Codruț, nu știu dacă îi cunoștea pe Schwartzenberg Elan și pe Blejnar Sorin”. Femeia a avut o apărare inedită, ea a susținut că nu-și aduce aminte cum au plătit proprietățile din SUA, pe care le-a evaluat la sute de mii de euro, și dacă a avut beneficii de la Excella. „Menționez că toate momentele în care am arătat că nu-mi aduc aminte sunt concordante cu realitatea, după momentul arestării mele și separația de copii, mi-au provocat trauma, urmez consiliere psihologică și am constatat că am și pierderi de memorie”, a explicat Diana. Despre faptul că s-au mutat peste ocean, ea a arătat că: „Aveam o legătură de spiritualitate cu SUA, întrucât acolo era sediul școlii de spiritualitate”.


FOTO: Viorel ComănițăBlejnar a dat și el o declarație în calitate de inculpat, în care a respins acuzațiile DNA. El a explicat că era amic cu fostul său șef de cabinet, Codruț Marta. „La desemnarea lui am avut în vedere relația de prietenie pe care o aveam. După ce acesta a plecat în privat, relațiile s-au răcit pentru că nu mai aveam aceleași cercuri și ne întâlneam mult mai rar”, a precizat Blejnar. Magistrații l-au întrebat pe Blejnar despre mai multe întâlniri conspirative, în care a fost filat de SRI. „Se întâmpla să ieșim la masă cu Comăniță și Marta și, de asemenea, și cu Schwartzenberg. Știu că Marta era prieten cu Schwartzenberg. Numele lui Radu Nemeș nu l-am auzit niciodată de la Marta”, a explicat Blejnar.

Martor cheie: șoferul lui Marta

Următorul termen din acest dosar a fost stabilit pentru data de 9 martie, când încep audierile de martori. Viorel Comăniță a cerut audierea lui Florin Țapu – șoferul lui Codruț Marta (foto). Motivul: șoferul știe mai multe amănunte de la o întâlnire din 5 martie 2012, dintre Comăniță și Marta. Instanța urmează să se pronunțe pe aceste cereri.


FOTO: Codruț MartaDeclarația lui Comăniță

La ultimul termen din proces, pe 9 februarie, Comăniță a dat o declarație, în care a negat că l-ar fi protejat pe Nemeș și firma acestuia, Excella. El a negat toate acuzațiile DNA. „Nu am discutat cu Marta la telefon și cu nicio altă persoană despre Excella sau inculpații din această cauză”, a precizat acesta. El a arătat instanței că în iulie 2012, Marta s-a întâlnit în curtea casei sale cu Nemeș. „S-a mai întâmplat în două rânduri ca Marta să mă roage să se întâlnească la mine acasă cu alte persoane și am fost de acord. Aceste persoane le-am văzut, ca și pe Nemeș, la mine în curte, persoanele acestea nu sunt în prezenta cauză. Nu știu dacă Marta practica acest sistem de întâlniri în casele private ale prietenilor și cu alte persoane”, a declarat Comăniță.

Potrivit rechizitoriului, în 2011, Nemeș i-a transferat lui Schwartzenberg suma de 1,1 milioane de euro. Totul s-a făcut prin intermediul offshore- ului Corralys Investment Limited (Emiratele Arabe Unite) către compania Melici Management Inc (Liechtenstein). Primele plăți au fost făcute pe 6 și 12 octombrie 2011, iar alte două transferuri au fost făcute pe 13 și 22 decembrie 2011. În luna mai a aceluiași an, Elan cumpărase Realitatea TV. Pe 10 februarie 2012, Marta și Nemeș au discutat codificat despre aceste transferuri de bani și cuantumul banilor. Marta i-a atras atenția că „nu erau toate, erau numai o parte”, și că mai trebuie „celelalte să i le dau lu’ ăla”.

Publicat in categoriile: Justitie
Ne puteți urmări pe Facebook, Telegram sau pe Google News
Accesează: