Evenimentul Zilei > Economie > CÂŢI pasageri au tranzitat aeroporturile Capitalei
CÂŢI pasageri au tranzitat aeroporturile Capitalei

CÂŢI pasageri au tranzitat aeroporturile Capitalei

Numărul pasagerilor care au tranzitat, în primul trimestru din 2015, aeroporturile Capitalei a înregistrat o creştere de 15,5% comparativ cu perioada similară din 2014.

Aeroportul Internaţional Henri Coandă Bucureşti şi Aeroportul Internaţional Bucureşti-Băneasa Aurel Vlaicu au consemnat un trafic record, de 1.809.228 pasageri, informează, luni, Compania Naţională Aeroporturi Bucureşti (CNAB), potrivit Agerpres

Totodată, Compania Naţională Aeroporturi Bucureşti a înregistrat, în primele trei luni ale anului, 23.961 de mişcări de aeronave (aterizări şi decolări). Din total, pe Aeroportul Henri Coandă s-au înregistrat 1.808.332 de pasageri şi 19.411 mişcări de aeronave. 

Evoluţia numărului de pasageri pe cele două aeroporturi ale CNAB devansează semnificativ tendinţa generală înregistrată la nivel european. 

Pe aeroporturile bucureştene s-a înregistrat, de asemenea, şi o creştere a numărului de mişcări de aeronave, depăşind şi la acest capitol trendul european. Astfel, în primele trei luni ale anului 2015, numărul mişcărilor de aeronave pe aeroporturile din Bucureşti a crescut cu 12,6% faţă de aceeaşi perioadă a anului trecut.