Câţi bani se fac din site-urile de socializare

Câţi bani se fac din site-urile de socializare

Un raport al firmei de cercetare Gartner vorbeşte despre o creştere de 41% a veniturilor generate de site-urile de socializare, precum Facebook şi Twitter, în acest an la nivel global comparativ cu 2010, până la zece miliarde de dolari. Şi acesta este doar începutul.

Potrivit Gartner, veniturile generate de social media vor creşte cu 50% în 2012 urmând a ajunge la 29 de miliarde de dolari în 2015. Cei mai mulţi bani se fac din publicitate, în timp ce o altă sursă semnificativă de venituri este social gaming.

"Din punct de vedere al veniturilor, piaţa de social media este încă într-o fază incipientă, chiar dacă există un număr mare de utilizatori", a declarat analistul Gartner, Neha Gupta, citat de Agerpres.

Potenţialul mare de câştig va determina crearea de noi modele de afaceri, urmând să aibă loc o tranziţie de la simplul click pe un ad la o relaţionare online cu utilizatorii, este de părere Gupta.

Ne puteți urmări și pe Google News

Cea mai mare reţea socială este, de departe, Facebook, cu peste 750 de milioane de membri. Potrivit datelor publicate de facebrands.ro, singurul portal care monitorizează oficial paginile Facebook în România, numărul utilizatorilor români ai reţelei de socializare atinge, la ora actuală, 3.728.280 persoane, respectiv 17,37% din populaţie.