Evenimentul Zilei > Politica > Cătălin Tiuch: Legea abuzului în serviciu trebuie reglementată. „La Primăria Giarmata e chemată poliția periodic, doar pentru că primarul îi cere secretarei să preia corespondența”
Cătălin Tiuch: Legea abuzului în serviciu trebuie reglementată. „La Primăria Giarmata e chemată poliția periodic, doar pentru că primarul îi cere secretarei să preia corespondența”

Cătălin Tiuch: Legea abuzului în serviciu trebuie reglementată. „La Primăria Giarmata e chemată poliția periodic, doar pentru că primarul îi cere secretarei să preia corespondența”

Vicepreședintele PSD Timiș, Cătălin Tiuch este de părere că trebuie reglementată legea abuzului în serviciu pentru că, altfel "primarii îi pot scăpa pe funcționarii publici din frâu, iar aceștia nu își mai îndeplinesc atribuțiile".

Pentru a-și justifica spusele, Cătălin Tiuch a relatat o parte a situației interne de la Primăria Giarmata, acolo unde primar este Virgil Bunescu, tot din partea PSD.

"Trebuie sa faci o grămadă de lucruri în primărie, sunt funcționari care spun pur și simplu că nu mai vor sa lucreze, se iau și pleacă. Și n-ai ce să-i faci pentru că, indiferent ce reacție ai avea ca primar, faci abuz în serviciu.

La Primăria Giarmata e chemată poliția periodic, doar pentru că primarul îi cere secretarei să preia corespondența. Primarul doar îi solicită să dea numere de înregistrare la hârtii din primărie, la hotărâri de consiliu local. Pur și simplu nu vrea.Ce poți să-i faci? Nu știu cum s-a ajuns la o astfel de situație. Știu doar că, o dată, s-a luat și a plecat patru zile în concediu, fără să existe înlocuitor”, a declarat Cătălin Tiuch.

"E o discrepanță foarte mare între bugetari, care au o mare nevoie, pentru a se debloca România, de o clarificare a abuzului în serviciu. Toate instituțiile sunt blocate, ceea ce se semnează în România sunt pontajele, și se semnează mult. Ar trebui schimbat, sper că OUG 13 va devein lege foarte repede, astfel încât și administrația din țara noastră să se poată mișca mai bine. Nu poți să ceri unei administrații atâta de îngrădite și fără pârghii să îți aducă și apă, canal etc”, a mai spus Cătălin Tiuch, citat de pressalert.ro

 

Pentru a-și justifica spusele, pesedistul Cătălin Tiuch a relatat o parte a situației interne de la Primăria Giarmata, acolo unde primar este Virgil Bunescu, tot din partea PSD. „Trebuie sa faci o grămadă de lucruri în primărie, sunt funcționari care spun pur și simplu că nu mai vor sa lucreze, se iau și pleacă. Și n-ai ce să-i faci pentru că, indiferent ce reacție ai avea ca primar, faci abuz în serviciu. La Primăria Giarmata e chemată poliția periodic, doar pentru că primarul îi cere secretarei să preia corespondența. Primarul doar îi solicită să dea numere de înregistrare la hârtii din primărie, la hotărâri de consiliu local. Pur și simplu nu vrea, că nu are chef. Ce poți să-i faci? Nu știu cum s-a ajuns la o astfel de situație. Știu doar că, o dată, s-a luat și a plecat patru zile în concediu, fără să existe înlocuitor”, a declarat Cătălin Tiuch

Citeste mai mult pe: http://www.pressalert.ro/2017/02/catalin-tiuch-la-pressalert-live-legea-abuzului-serviciu-trebuie-reglementata-altfel-institutiile-raman-blocate-exemplu-stupefiant-dat-de-fostul-deputat-intalnit-intr-o-prima/