Evenimentul Zilei > Politica > Procurorii DNA au pus tunurile pe Dragnea. Mâna dreaptă a liderului PSD, forțată să-l denunțe
Procurorii DNA au pus tunurile pe Dragnea. Mâna dreaptă a liderului PSD, forțată să-l denunțe

Procurorii DNA au pus tunurile pe Dragnea. Mâna dreaptă a liderului PSD, forțată să-l denunțe

Deputatul Cătălin Rădulescu a susținut, marți, că procurorii Marius Vartic și Călin Nistor l-au pus să declare ceva împotriva lui Liviu Dragnea, în 2013. În acea perioadă, liderul PSD a fost condamnat la 1 an si 6 luni, cu supendare, într-un dosar în care era anchetat pentru fapte conexe faptelor de corupție.

Cătălin Rădulescu a declarat că procurorii Marius Vartic și Călin Nistor i-au făcut un dosar fără să se facă vinovat de ceva. Acesta a susținut că i s-a spus să facă un denunț împotriva lui Liviu Dragnea.

„Adică pentru faptul că am vorbit cu fratele meu la telefon.”, a declarat Rădulescu, conform Libertatea.

„Mie, personal, în 2013, procurorii Marius Vartic și Călin Nistor (de la Direcția Națională Anticorupție – n.r.) mi-au cerut, de față cu trei avocați, mi-a cerut să spun despre domnul Dragnea (să declare ceva compromițător împotriva liderului PSD, Liviu Dragnea – n.r.). I-am spus… domnule, dumneata ești nebun, crezi că eu sunt denunțător de profesie? Ce să știu de Dragnea decât că mi-e coleg de partid și e șeful meu? Asta a fost procedura cu care au încercat să facă oamenii să mintă, să îi convingă să facă mărturii  mincinoase.”, a spus Cătălin Rădulescu. 

„Sunt condamnat definitiv la 1 an si 6 luni, cu suspendare, într-un dosar în care era anchetat pentru fapte conexe faptelor de corupție, fără să fur nimic. Credeți că trebuie ca un om să fie condamnat, fără să facă ceva penal, doar pentru că ești naționalist și ții cu țara ta și cu poporul tău, numai că cineva își dorește să te scoată din acest domeniu politic, pentru că ei își doresc să vină niște USR-isti care nu vor decât să subjuge statul ăsta românesc străinătăților și că în țara asta să între alimente mizerabile, cu chimicale.”, a precizat el. 

„Moral, e o problemă pentru că dacă ești condamnat nevinovat… Perioada de probă a trecut. Era în anul 2013, o justiție supusă statului paralel (despre dosarul său penal n.r.).”, a adăugat Cătălin Rădulescu. 

„Singurele probe la dosarul meu au fost convorbirile telefonice, timp de trei zile, cu fratele meu, cu care eram asociat. Pe baza lor, fără să fur nimic, fără să fac o pagubă… o daună a statului românesc. Acești doi procurori (Călin Nistor și Marius Vartic-n.r.) mi-au făcut un dosar și au spus că am făcut operațiuni financiare de comerț. Au spus că eu conduceam de facto compania, a mai spus el. 

„Moral, e o problemă pentru că dacă ești condamnat nevinovat… Perioada de probă a trecut. Era în anul 2013, o justiție supusă statului paralel (despre dosarul său penal n.r.).”, a afirmat Rădulescu. 

Cătălin Rădulescu a vorbit despre Comitetul Executiv Național al PSD de miercuri, în care se va discuta, printre altele, și soarta ministrului Justiției, Tudorel Toader. Acesta a scăpat luni de un vot pe moţiunea simplă pe Justiţie, din Senat, după ce social democrații au decis să amâne pentru a treia oară, dezbaterea, cel puţin până pe 6 mai, când va avea loc următoarea şedinţă de plen. Totuși, surse politice au devoalat că dezbaterea moțiunii de cenzură ar putea avea loc chiar miercuri.

 

Publicat in categoriile: Politica
Ne puteți urmări și pe pagina noastră de Facebook sau pe Google News
Accesează: