Evenimentul Zilei > Justitie > SCANDALUL MOMENTULUI. Șeful DGA primește ACUZAȚII GRAVE. „Vreau să ÎMI ASUM”
SCANDALUL MOMENTULUI. Șeful DGA primește ACUZAȚII GRAVE. „Vreau să ÎMI ASUM”

SCANDALUL MOMENTULUI. Șeful DGA primește ACUZAȚII GRAVE. „Vreau să ÎMI ASUM”

O parte dintr-un capitol al lucrării de doctorat a şefului Direcţiei Generale Anticorupţie Cătălin Ioniţă, intitulată „Criminogeneza infracţiunilor cibernetice”, pe care a susținut-o în 2012, este identică unui fragment al unui articol cu titlul „Probleme juridice privind conţinuturile negative din Internet" apărut în 2003, într-o publicaţie de speciaitate.

Mai multe pagini din capitolul VII al lucrării de doctorat a lui Cătălin Ioniţă, referitor la „Concluzii şi propuneri de lege ferenda”, sunt identice cu cele ale secţiunii „Pornografia infantilă în internet”, din articolul scris de avocatul Horaţiu Dan Dumitru, în numărul 3/2003 al publicaţiei „Pandectele romane". 

Documentul este structurat pe şapte capitole, referitoare la statutul criminalităţii cibernetice, principalele forme de manifestare, criminogeneză, elemente de drept penal comparat în materie, modalităţi de prevenire şi combatere şi concluzii şi propuneri de legeîferenda, iar articolul ăn cauză, scris de avocatul Horaţiu Dan Dumitru, nu este menţionat în bibliografia lucrării.

Şi alte pasaje sunt preluate integral în lucrarea chestorului Cătălin Ioniţă. Acesta a declarat pentru News.ro că a făcut totul cu bună credinţă, iar lucrarea a fost evaluată de mai mulţi profesori şi că, dacă este ceva în neregulă, vrea să îşi asume.

Coordonatoarea tezei de doctorat, profesor universitar Ştefania Georgeta Ungureanu, a fost condamnată pe fond la închisoare cu suspendare, pentru că a înşelat Academia de Poliţie, precum şi nouă doctoranzi ai acestei instituţii.

Cătălin Ioniţă este la conducerea Direcţiei Generale Anticorupţie din 2016. În intervalul ianuarie – iunie 2018, s-a aflat la conducerea Poliţiei Române, de unde a demisionat, revenind la postul deţinut la DGA. Ioniţă a demisionat de la şefia IGPR, fiind urmărit penal pentru trafic de influenţă şi fals în declaraţii în formă continuată, fapte comise în perioada în care era şeful Serviciului de Investigare a Fraudelor din cadrul Poliţiei Sectorului 1, dosarul fiind constituit în 2018.x

 

Publicat in categoriile: Justitie
Ne puteți urmări și pe pagina noastră de Facebook sau pe Google News
Accesează: