Evenimentul Zilei > Social > Cătălin Drulă reacționează după greva spontană de la metrou. „O acțiune ilegală”
Cătălin Drulă reacționează după greva spontană de la metrou. „O acțiune ilegală”

Cătălin Drulă reacționează după greva spontană de la metrou. „O acțiune ilegală”

Greva de la Metrorex, ilegală. Ministrul Transporturilor, Cătălin Drulă a anunțat că această acțiune inițiată de angajații Metrorex nu este în conformitate cu legea și că va da un oraș întreg peste cap.

Greva de la Metrorex, ilegală. Ministrul Transporturilor, Cătălin Drulă a anunțat că această acțiune inițiată de angajații Metrorex nu este în conformitate cu legea și că va da un oraș întreg peste cap.

Potrivit spuselor ministrului, oamenii onești care lucrează la metrou au venit la muncă vineri dimineață, nu s-au dus la grevă. Drulă a prezicat că pentru cei care și-au văzut de treabă are toată aprecierea.

Cătălin Drulă: „Este o palmă dată tuturor românilor”

„O acțiune ilegală dă peste cap viața unui întreg oraș.

Când interese mafiote sunt amenințate, o mână de oameni se agită pentru păstrarea unor privilegii și sinecuri
Când interese mafiote sunt amenințate, o mână de oameni se agită pentru păstrarea unor privilegii și sinecuri.

Faptul că sindicatul USLM blochează metroul bucureștean este o palmă dată întregii Românii.

Nu vorbim doar despre locuitorii Capitalei, care azi nu s-au putut deplasa cu trenurile Metrorex. Ci de toți contribuabilii care susțin prin subvenție de la bugetul național activitatea și, evident, salariile de la companie.

Oamenii onești care lucrează la metrou au venit azi să muncească în folosul călătorilor
Oamenii onești care lucrează la metrou au venit în această dimineață să muncească în folosul călătorilor. Pentru ei am toată aprecierea.

Nu vă lăsați amăgiți: miza ocupării ilegale a unor șine de metrou nu o reprezintă binele angajaților.

Nu, miza o reprezintă afacerile oneroase cu închirierea de spații comerciale. E dincolo de orice bănuială având în vedere notificarea trimisă ieri pentru evacuarea spațiilor ocupate ilegal după expirarea contractului dintre Metrorex și firma sindicatului USLM în 2018.

O firmă, un sindicat vor neapărat să căpușeze Metrorex în liniște, în continuare.

Cu legea de partea noastră nu vom da înapoi”, a scris ministrul Transporturilor, Cătălin Drulă, vineri, pe pagina de Facebook.

Metrorex a cerut eliberarea spaţiilor comerciale până pe 2 aprilie

Bucureștenii sunt revoltați din cauza grevei inițiată de angajații Metrorex. Din cauza lor, oamenii sunt stresați că nu pot ajunge la muncă. Sindicaliștii nu-i lasă nici măcar să intre, așteptând afară momentul în care se vor liniști apele.

Mai mult, intrările de la metrou care sunt folosite şi ca pasaje pietonale sunt închise, iar oamenii sunt nevoiţi să traverseze strada prin locuri nepermise. Alţii trebuie să ocolească întreaga Piaţa Victorie ca să ajungă unde au nevoie.

Sindicaliştii de la metrou amenințau că 10 trenuri vor fi scoase din circulaţie de pe Magistrala 2, cea mai aglomerată a metroului bucureştean.

Ameninţarea vine după ce conducerea Metrorex a cerut eliberarea spatiilor comerciale până pe 2 aprilie.

Retragerea garniturilor ar însemna un interval mai mare între trenuri și implicit o aglomerație uriașă la orele de vârf.