Cum a ajuns laptopul MacBook Pro, doldora de e-mail-uri despre banii grei primiți de la un oligarh ucrainean și de la industriași chinezi, având legături cu Partidul Comunist, în posesia presei?

New York Post, primul ziar care a publicat o parte din aceste e-mail-uri explozive, scrie că proprietarul atelierului la care a fost lăsat laptopul respectiv nu l-a recunoscut inițial pe cel care l-a adus, în aprilie 2019.

Însă, într-o scrisoare adresată directorului FBI, Christopher Wray, președintele Comisiei pentru Afaceri Interne a Senatului, Ron Johnson, a dezvăluit că proprietarul atelierului, pe care presa l-a identificat ca John Paul Mac Isaac, a declarat Comisiei că Hunter Biden personal i-a lăsat laptopul.

Minciuna într-o astfel de audiere, în privința unui eveniment atât de important, ar fi o infracțiune federală gravă.

Iar apare Rusia în poveste

Senatorul Johnson a afirmat că, pe 24 septembrie, la o zi după ce Comisia a dat publicității un raport despre modul în care Hunter Biden a profitat de pe urma poziției de vicepreședinte al SUA a tatălui său, „o sursă a contactat comisia și a informat staff-ul meu că se află în posesia unui laptop lăsat la atelierul său de către Hunter Biden.”

Această informație contrazice alegațiile lui Adam Schiff, președintele Democrat al Comisiei pentru Informații a Camerei Reprezentanților, că e-mail-urile ar fi o operațiune de dezinformare a Rusiei.

Nimeni din tabăra lui Biden, inclusiv avocatul lui Hunter Biden, nu a negat autenticitatea e-mail-urilor. Lucru valabil și pentru persoanele aflate pe lista de adrese: nici una nu a negat autenticitatea.

Laptopul pare să fi trecut de la proprietarul atelierului de reparații la Robert Costello, avocatul lui Rudolph Giuliani, iar de la Giuliani la New York Post. Giuliani a declarat că o mare cantitate de informații aflate în posesia sa vor fi publicate curând.

E-mail-urile arată cum un oficial al companiei de energie ucrainene Burisma Holdings, care l-a plătit pe Hunter Biden cu milioane de dolari, ca membru în consiliul de administrație, a avut posibilitatea de a se întâlni cu vicepreședintele Joe Biden, la Washington, în 2015, prin intervenția fiului acestuia.

Echipa de campanie a lui Joe Biden a declarat că omul de la Burisma nu figurează în programul oficial al vicepreședintelui de la acea vreme, dar a recunoscut că este posibil să fi avut totuși o întâlnire scurtă.

Bani pentru Barosan

E-mail-urile mai arată și cum lui Hunter Biden i s-au garantat 10 milioane de dolari de la un miliardar chinez corupt pentru ceea ce Hunter Biden a numit „doar prezentări” („introductions alone”)

Alt e-mail arată că o companie era pe cale să fie creată în care „barosanul” („big guy”) urma să primească 10% din acțiuni. Fox News a relalat că un personaj din acea corespondență l-a indentificat pe „barosan” cu vicepreședintele Joe Biden.

Candidatul Democrat în alegerile prezidențiale a avut o ieșire nervoasă și a refuzat să comenteze vineri atunci când un reporter l-a întrebat despre e-mail-uri.

De ce proprietarul atelierului de computere a declarat inițial presei că nu îl cunoștea pe cel care a lăsat laptopul la reparat nu este clar încă.

În astfel de cazuri, se emite un bon sau o chitanță cu numele proprietarului computerului, adresa și numărul de telefon.

În cazul de față, proprietarul atelierului afirmă că a încercat să-l sune pe client, fără succes, și în cele din urmă a luat aparatul în proprietatea sa, așa cum se stipula în contractul de reparație, în caz de neprezentare a proprietarului.

CONTINUAREA ARTICOLULUI IN PAGINA URMATOARE