O firmă din Timișoara are una dintre cele mai mari echipe de Moși Crăciun din țară, ce pot fi închiriați de către familii în Ajun, dar și pentru serbări sau evenimente. Un moș cu barbă albă naturală se închiriază cu 350 de lei, pentru 20 de minute. ”Avem șase Moș Crăciuni autentici, cu păr cărunt, natural și barba albă, cu vârste între 50 și 65 de ani”, explică proprietarul afacerii Moș Crăciun din Hazliponia. Spiriduși jucăuși se pot închiria suplimentar, cu câte 150 de lei fiecare.

Și la București Moșii Crăciun ”cu plete dalbe adevărtate” sunt de închiriat online. Până pe 23 decembrie a costat  200 – 300 de lei (30, respectiv 45 de minute). Tarifele cresc pentru Ajun. Până la ora 14,00, jumătate de oră cu Moș Crăciun costă 200 de lei, iar seara onorariul ajunge la 600 de lei, pentru o oră. În ziua de Crăciun, Moșul poate veni pentru 30 de minute  contra sumei de 300 de lei. Tarifele nu includ TVA.

Pentru ca lucrurile să decurgă cum trebuie, imediat după plata online a avansului și  lansarea comenzii online, fiecare Moș Crăciun poartă o discuție cu părinții pentru a afla ce trebui să-i transmită copilului în timpul vizitei, astfel încât, atunci când intră în încăpere știe ce să întrebe.