Evenimentul Zilei > Economie > Cât COSTĂ să ajungi VECIN cu Traian BĂSESCU. FOTO
Cât COSTĂ să ajungi VECIN cu Traian BĂSESCU. FOTO

Cât COSTĂ să ajungi VECIN cu Traian BĂSESCU. FOTO

Conacul Neoromânesc de la Nana, unde îşi are moşia Traian Băsescu, o oază Maramureșeană în mijlocul Bărăganului, a fost scos la vânzare.

Conacul de lângă moşia lui Băsescu este o construcție ridicată acum mai bine de un secol, ce îmbină cu succes elemente ale stilului Neoromânesc cu accente autentic tradiționale. Cu o suprafață impresionantă pentru standardele vremii, cei peste 400 de metri pătrați se află în imediata vecinătate a unei păduri de salcâm.

Satul Nana a căpătat o notorietate bruscă la nivel național după ce, în anul 2013, familia fostului președinte al României Traian Băsescu a devenit cel mai mare proprietar agricol din zonă prin cumpărarea unei suprafețe de 290 de hectare de teren.

Ceea ce face însă ca domeniul să fie unic în peisajul imobiliar din sudul țării este prezența pe domeniul conacului a două case autentice maramureșene. Ambele locuințe secundare, de 71 și respectiv 47 de metri pătrați, au fost aduse, bucată cu bucată, tocmai din Țara Oașului, de la aproape 700 de kilometri distanță. Casele păstrează toate elementele originale, de la acoperișul din șiță și îmbinările în cuie de lemn,  la mobilierul, sobele, ceramica și covoarele specifice.

Domeniul are și un important potențial turistic. Se află în imediata vecinătate a unei păduri de salcâm, iar din pridvorul conacului poți păși direct într-o piscină de 50 de metri pătrați, amenajată ultramodern și alimentată cu apă sărată. Bucătăria conacului este complet utilată, iar mobila, care este inclusă în prețul proprietății, a fost aleasă cu o grijă deosebită pentru păstrarea stilului general al reședinței. De altfel, în zonă se poate practica echitația și pescuitul. Conacul este scos la vânzare de Artmark Historical Estate, la un preţ de pornire de 175.000 de euro.

 

Publicat in categoriile: Economie
Ne puteți urmări și pe pagina noastră de Facebook sau pe Google News
Accesează: