Câștigătorul „Românii au talent”, premiu de 120.000 euro. Sfaturile lui Andi Moisescu

Câștigătorul „Românii au talent”, premiu de 120.000 euro. Sfaturile lui Andi MoisescuRomânii au talent/ Sursa foto: Arhiva EVZ

După mai bine de 14 ani de la primul sezon, Andi Moisescu păstrează vie amintirea debutului „Românii au talent”, un show care a schimbat fața divertismentului românesc.

Câștigător Românii au talent 2025

 Într-un interviu recent, juratul și prezentatorul emisiunii a vorbit despre emoțiile intense trăite la începutul proiectului și despre sfatul pe care îl are pentru viitorul câștigător al marelui premiu de 120.000 de euro, ce va fi desemnat în marea finală de vineri, 23 mai.

La 52 de ani, Andi Moisescu spune că înțelege perfect tensiunea concurenților, fiindcă și el a trecut prin frica de a-și expune talentul în fața publicului, temându-se de judecată.

Deși a studiat Matematica și Informatică, pasiunea sa pentru muzică și comunicare a fost mai puternică, iar curajul de a-și accepta imperfecțiunile l-a ajutat să transforme pasiunea într-o carieră de succes.

Sfatul lui Andi Moisescu pentru câștigătorul Românii au talent 2025

Pentru cel care va pleca acasă cu premiul de 120.000 de euro, juratul oferă un sfat prețios: să investească o parte din bani și să gândească pe termen lung.

„Eu zic să investească o parte din bani. Să se informeze și să aleagă bine unde îi plasează, pentru că e important să muncești pentru bani, dar vine și un moment când trebuie să lași banii să muncească pentru tine”, a declarat Moisescu pentru unica.

 „Investesc pe Burse și le recomand și altora. Este un domeniu fascinant, dar care necesită cunoștințe serioase. Nu trebuie să tratezi investiția ca pe un pariu. Eu am învățat alături de cineva cu experiență”, a explicat el.

Andi Moisescu

Sursa foto:facebook/Andi Moisescu

Ce s-a ales de câștigătorii „Românii au talent”?

De-a lungul celor 14 sezoane, mulți dintre câștigători și-au urmat pasiunile, iar unii au reușit să transforme premiile în cariere de succes, în timp ce alții și-au găsit alte drumuri în viață.

Adrian Țuțu (sezonul 1) – primul mare câștigător, a investit o parte din premiu în muzică. Astăzi, are un studio de înregistrări în Focșani, orașul natal.

Cristian Gog (sezonul 2) – magicianul care a renunțat la jobul din IT pentru a se dedica spectacolelor de magie.

Bruno Icobeț (sezonul 3) – dresor de câini, a încercat să deschidă o școală de dresaj, însă acum lucrează online și continuă să se ocupe de câinii săi.

Brio Sonores (sezonul 4) – cei 8 tenori din Republica Moldova au urmat drumuri separate, unii părăsind țara, alții continuând cariera muzicală solo.

Speedcubing (sezonul 5) – trio-ul de adolescenți care a donat premiul pentru promovarea sportului lor.

Laura Bretan (sezonul 6) – tânăra care a continuat cariera muzicală peste hotare, după participări la „America’s Got Talent” și „Eurovision”.

Lorelai Moșneguțu (sezonul 7) – câștigătoarea cu o poveste impresionantă, care și-a cumpărat apartament și a donat o parte din bani pentru copiii abandonați.

Emil Rengle (sezonul 8) – dansatorul care și-a deschis propria școală de dans în Oradea.

Ana Maria Pantaze (sezonul 9) – cântăreață activă la evenimente, care și-a cumpărat apartament cu premiul.

Radu Palaniță (sezonul 10) – fost mecanic auto, care s-a reinventat ca interpret muzical.

Ana Maria Mărgean (sezonul 11) – a investit în cariera muzicală după ce a câștigat sezonul.

Darius Mabda (sezonul 12) – dansator talentat încă de la 13 ani, premiat și pentru originalitate.

Rareș Prisăcariu (sezonul 13) – câștigătorul de doar 7 ani, recunoscut pentru capacitatea uimitoare de memorare.

Cristian Ciaușu (sezonul 14) – cel mai recent câștigător, care a impresionat la nai, în ciuda astmului de care suferă.