Se deblochează aplicaţia Programului Casa Verde Fotovoltaice. Facturi mai mici pentru 90.000 de gospodării

Se deblochează aplicaţia Programului Casa Verde Fotovoltaice. Facturi mai mici pentru 90.000 de gospodării Sursa foto: arhiva EVZ

Administraţia Fondului pentru Mediu a anunțat că aplicaţia Programului Casa Verde Fotovoltaice se va debloca mâine și că 90.000 de gospodării vor beneficia de facturi mai mici la curentul electric.

Aplicația Programului Casa Verde Fotovoltaice se va debloca marţi, la ora 10.00. Solicitanţii pot alege un instalator. În curând, 90.000 de gospodării din România vor beneficia de o factură mai mică pentru curentul electric.

Aplicația Programului Casa Verde Fotovoltaice se deblochează

„Aplicaţia Programului privind instalarea sistemelor de panouri fotovoltaice pentru producerea de energie electrică, în vederea acoperirii necesarului de consum şi livrării surplusului în reţeaua naţională – Casa Verde Fotovoltaice se va debloca începând cu data de 23.01.2024, ora 10.00”, a transmis Adminsitraţia Fondului pentru Mediu, într-un comunicat de presă.

Fotovoltaice

Se deblochează aplicaţia Programului Casa Verde Fotovoltaice. Facturi mai mici pentru 90.000 de gospodării. Sursa foto Arhiva EVZ

90 zile pentru selectarea unui instalator

Solicitanţii au la dispoziţie un termen de maximum 90 zile pentru selectarea unui instalator validat, prin intermediul aplicaţiei puse la dispoziţie de AFM la adresa www.afm.ro.

Ne puteți urmări și pe Google News

„În cadrul aplicaţiei va fi disponibilă lista completă a instalatorilor validaţi de către Administraţia Fondului pentru Mediu. În acest termen, instalatorii selectaţi au obligaţia efectuării analizei documentelor încărcate de solicitant precum şi aprobarea solicitanţilor eligibili, în condiţiile şi termenele stabilite prin Ghidul de finanţare a Programului privind instalarea sistemelor de panouri fotovoltaice pentru producerea de energie electrică, în vederea acoperirii necesarului de consum şi livrării surplusului în reţeaua naţională, aprobat prin Ordinul ministrului mediului, apelor şi pădurilor nr. 1063/2023”, a mai transmis AFM.

Bani de la stat pentru mașinile electrice. Buge pentru Rabla Plus, suplimentat

Se deblochează aplicaţia Programului Casa Verde Fotovoltaice. Facturi mai mici pentru 90.000 de gospodării .Sursă foto: Facebook/Mircea Fechet

În cazul solicitărilor de revenire în statusul „în verificare conformitate şi eligibilitate”, determinate de rezoluţia eronată aplicată de instalatori în aplicaţie, în urma analizei documentelor încărcate de solicitant, se stabileşte un termen de maximum 5 zile calculate de la data de 23.01.2024, în cadrul căruia instalatorii sunt obligaţi să remedieze aceste situaţii.

Facturi mai mici pentru curentul electric

Ministrul Mediului, Mircea Fechet, a anunțat „în cel mai scurt timp, 90.000 de gospodării din România vor beneficia de o factură mai mică pentru curentul electric, producând, în acelaşi timp, energie curată, fără emisii şi poluare”.

„Dacă adăugăm cei aproximativ 100.000 de potenţiali beneficiari din ediţia din 2024 a programului, când avem un buget record de 2 miliarde lei, dar şi alte programe de finanţare de la nivelul Guvernului, putem spune că, într-adevăr, 2024 va fi anul prosumatorilor în România”, a transmis ministrul Mediului.

articol sustinut