Bărbatul a reuşit să pătrundă în curtea Casei Albe la sfârşitul săptămânii și s-a plimbat netulburat mai bine de un sfert de oră prin grădinile reşedinţei prezidenţiale. Până la urmă vajnicii agenți ai Serviciului Secret au reușit să-l rețină, potrivit AFP, Reuters şi DPA, citate de Agerpres

Unitatea de elită responsabilă cu asigurarea securităţii preşedintelui SUA a anunțat că bărbatul a pătruns în curtea de la Casa Albă pe 10 martie, chiar înainte de miezul nopţii. El a reuşit să escaladeze gardul exterior, să treacă de o barieră pentru vehicule şi apoi a sărit un alt gard în apropiere de aripa de est a Casei Albe, înainte de a fi reţinut. Donald Trump se afla la Casa Albă în acel moment. 

Potrivit Washington Post, intrusul avea asupra sa un rucsac în care se găseau două grenade cu gaz lacrimogen

Bărbatul a fost identificat ca fiind Jonathan Tran, 26 de ani, din California, potrivit CNN. El riscă o pedeapsă maximă de 10 ani de închisoare pentru pătrunderea fără permisiune pe terenul reşedinţei prezidenţială. . 

Agenţi neînarmaţi ai Serviciului Secret „l-au reţinut pe bărbat fără incidente”, se mai menţionează în comunicat. „Serviciul Secret poate confirma că niciun moment individul nu a pătruns în interiorul Casei Albe”. 

În ultimii ani s-au mai înregistrat o întreagă serie de situaţii similare de pătrundere ilegală în complexul prezidenţial, un incident notabil fiind cel din 2014, când un bărbat de 42 de ani din Texas a reuşit să intre în clădire cu un cuţit în buzunar.