Cartier de vile, la licitaţie

Cartier de vile, la licitaţie

O firmă imobiliară a fost executată silit pentru neplata facturilor către constructor, iar casele vor fi scoase la vânzare.

Proiectul „Iris Residence“, situat în localitatea Floreşti, de lângă Cluj-Napoca, a fost scos la licitaţie publică după ce societatea beneficiară, SkyVision Estate SRL, nu a mai putut onora plăţile către firma de construcţii. Construcţia cartierului a început în noiembrie 2007 şi trebuia finalizată în 2009, investiţia totală fiind de peste şapte milioane de euro.

„Au achitat primele două rate către compania mea după care nu au mai putut onora facturile pe care noi le-am emis. Am obţinut o decizie judecătorească în urma căreia societatea SkyVision urmează să ne plătească aproximativ un milion de euro. Ne-au spus că nu mai pot face rost de bani şi de aceea ne-am adresat unui executor judecătoresc, care a scos cartierul de vile la licitaţie publică“, explică Daniel Vlas, patronul firmei de construcţii Matrax Construcţii SRL.

„30.000 de euro, avans“

Ne puteți urmări și pe Google News

Astfel, 11 clujeni care au dat avansuri pentru construcţia caselor s-au trezit acum că ar putea rămâne şi fără case, şi fără bani.   „Am plătit în jur de 30.000 de euro avans. Nu mai ştiu ce să fac şi aştept să văd dacă îmi mai pot recupera banii. Am sunat la toate numerele de telefon pe care le ştiam de la firmă, dar nu mai sunt valabile. Casa pentru care am semnat antecontract de vânzare-cumpărare este ridicată la roşu, dar lucrările s-au oprit de mai bine de două luni“, ne-a declarat unul dintre cei păgubiţi.

La faţa locului, peisajul este dezolant. Un singur muncitor mai există pe tot şantierul, care de fapt păzeşte materialele de construcţii. „A intrat totul în faliment. Nu se mai construieşte nimic. Din câte am auzit, cel de la firma care este proprietara caselor a plecat în America. Eu stau acum şi păzesc casele să nu vină hoţii să fure materialele de construcţii“, povesteşte Istvan Ferencz.

Asta în condiţiile în care, în urmă cu două luni, Florin Nistor, administratorul firmei SkyVision Estate SRL, susţinea că situaţia se va remedia şi că datoriile vor fi acoperite printr-un credit bancar de două milioane de euro.

Potrivit proiectului, primele 12 case trebuiau construite între decembrie 2007 şi noiembrie 2008, iar celelalte 24 în intervalul iunie 2008-aprilie 2009.