ATENȚIE, români! Cum recunoaștem carnea de pui cu HORMONI și ce PERICOLE prezintă aceasta pentru ORGANISM. NEWS ALERT
- Ramona Danciulescu
- 27 decembrie 2017, 22:03
Carnea de pui care se găsește în magazine este considerată un pericol, din cauza riscului de a fi injectată cu hormoni. Din păcate, nu mulți sunt cei care își dau seama de acest pericol și aleg să o pună pe masă.
Puii crescuți pentru comercializare sunt injectați cu hormoni pentru a se dezvolta mai bine, potrivit presei internaționale. Pe lângă hormoni, crescătorii folosesc și antibiotice, pentru ca păsările să reziste și în medii improprii. Aceste pastile duc, de altfel, și la îngrășarea păsărilor. Nu există o diferență de textură între carnea tratată cu substanțe nocive și cea organică, însă sunt alte lucruri care ne pot ajuta să alegem produse natural, informează Libertatea.
Ce este, de fapt, carnea organică
Carnea organică provine de la pui hrăniți natural, fără antibiotice sau hormone și crescuți în condiții optime. Spre deosebire de puiul sănătos, cel care este tratat cu medicamente poate provoca diverse probleme de sănătate, mai ales dacă este consumat în mod constant.
Atât carnea organică, cât și cea tratată cu hormoni, sunt bogate în nutrienți precum fier, zinc, fosfor sau vitaminele B. Ambele tipuri conțin cantități de grăsimi saturate și nesaturate, precum și proteine, dar carnea injectată este mai periculoasă pentru organism, mai precizează sursa citată. Care sunt efectele hormonilor și antibioticelor asupra organismului
Numeroase studii au arătat că hormonii din carne pot cauza anumite tipuri de cancer, boli tiroidiene, diabet, obezitate, endometrioză, fibrom uterin, infertilitate, astm sau alergii. La fel de periculoase sunt și antibioticele, care pot cauza rezistență la bacterii periculoase pentru organismul uman. În plus, carnea tratată poate da peste cap echilibrul florei intestinale.