Te duci la cumpărături. Învață acest secret să nu te îmbolnăvești

Te duci la cumpărături. Învață acest secret să nu te îmbolnăvești

Din ce în ce mai mulți oameni se întreabă, din cauza produselor tot mai toxice de pe piața alimentară din România, cum pot să își dea seama dacă produsele sunt proaspete.

Carnea de pui este una dintre cele mai consumate de români. Iar faptul că, de cele mai multe ori, puiul este injectat cu hormoni și antibiotice pentru a rezista mai bine în timp, a devenit un lucru știut la nivel național. Dacă autoritățile nu au cum să stopeze fenomenul, Evenimentul Zilei vine în ajutorul consumatorului și îl învață cum să se ferească de aceste bombe alimentare.

Diferențele nu sunt foarte vizibile, de aceea ai la îndemână un truc simplu la care poți să apelezi pentru a-ți da seama de prospețimea cărnii.

Este mai ușor decât credeai să afli cât de bună este carnea pe care o cumperi din comerț. Trebuie să te folosești doar de un singur deget. Carnea de pui ar trebui să revină la forma inițială după ce ai apăsat-o cu degetul. Dacă nu se întâmplă acest lucru, atunci înseamnă că a stat o vreme pe raftul din magazin, deci nu este proaspătă

Ne puteți urmări și pe Google News

Cu toate acestea, mai sunt câteva lucruri de care ar trebui să ții cont pentru a-ți da seama de cât de bună este carnea.

Și culoarea se dovedește foarte importantă. Un pui proaspăt are nuanța alb-gălbui, iar pielea trebuie să fie opacă și fără pete.

Nici informațiile de pe etichetă nu ar trebui ignorate. Termenul de valabilitate și condițiile în care a fost depozitat puiul sunt relevante dacă vrei să afli cât de proaspătă este carnea, scrie divahair.ro.