Evenimentul Zilei > Justitie > ANCHETĂ după operațiunea „Ziua Z” a DIICOT. Dispariția interlopului Ghenosu bagă în corzi și Poliția Română. Carmen Dan, PRIMELE REACȚII!
ANCHETĂ după operațiunea „Ziua Z” a DIICOT. Dispariția interlopului Ghenosu bagă în corzi și Poliția Română. Carmen Dan, PRIMELE REACȚII!

ANCHETĂ după operațiunea „Ziua Z” a DIICOT. Dispariția interlopului Ghenosu bagă în corzi și Poliția Română. Carmen Dan, PRIMELE REACȚII!

Ministrul Carmen Dan şi Cătălin Ioniţă, şeful IGPR, au ajuns vineri dimineaţă în Dâmboviţa. Vizita celor doi vine la scurt timp după ce operaţiunea „Ziua Z“, coordonată de DIICOT, l-a ratat pe faimosul interlop local Ghenosu, informează Antena3. Și șeful DIICOT, Daniel Horodniceanu, a declarat joi că dispariția interlopului Florin Pârjol, cunoscut sub numele de Ghenosu, în timpul perchezițiilor de amploare făcute de DIICOT în cadrul Operațiunii Ziua Z va face obiectul unei anchete interne.

Întrebată dacă a venit pentru o anchetă, Carmen Dan a răspuns: „Am venit să vorbesc cu colegii mei şi să discut cu şeful structurii. (…) O să avem timp astăzi să vorbim”.

„Avem un şef de inspectorat, am toată încrederea în colegii mei. Verificările se fac conform normelor noastre, le aşteptăm, aşa este cinstit, apoi vedem. Nu vreau să pun în umbră rezultatele bune care s-au obţinut cu ocazia acestei acţiuni. Vom verifica să vedem dacă prin activităţile desfăşurate s-a încălcat vreo normă sau vreo procedură internă. Nu vreau să mă pronunţ“, a răspuns şeful IGPR, Cătălin Ionuță, întrebat dacă au existat scurgeri de informaţii şi ce măsuri se vor lua.

Ce a declarat șeful DIICOT în legătură cu această speță

Șeful DIICOT, Daniel Horodniceanu, a declarat joi, la RTV, că dispariția interlopului Florin Pârjol, cunoscut sub numele de Ghenosu,  în timpul perchezițiilor de amploare făcute de DIICOT în cadrul Operațiunii Ziua Z va face obiectul unei anchete interne.

"La acest moment nu pot fi date publicității informații. Facem o anchetă internă să vedem dacă există o culpă internă și în momentul în care vom stabili cu certitudine că o persoană se face vinovată de faptul că acesta a plecat vom lua măsuri", a spus Horodniceanu.

Procurorii au reţinut, joi, 80 de persoane în urma operaţiunii "Ziua Z", care a constat în 238 de percheziţii domiciliare în 28 de judeţe şi în Bucureşti, informează DIICOT. Alte 20 de persoane au fost puse sub control judiciar, iar în cazul altora două urmează să se solicite arestarea în lipsă. 

Percheziţiile au avut loc miercuri, fiind vizaţi 227 de suspecţi din mai multe grupări infracţionale. 

DIICOT preciza într-un comunica că grupările erau implicate în majoritatea formelor de criminalitate organizată ce intră în competenţa sa, respectiv trafic de droguri de risc şi de mare risc, trafic de persoane, criminalitate informatică, evaziune fiscală, contrabandă precum şi infracţiuni cu violenţă, şantaj, lipsire de libertate în mod ilegal şi tentativă de omor. 

Acţiunile au fost rezultatul activităţilor investigative derulate în 20 de cauze penale instrumentate de către 14 structuri teritoriale ale DIICOT şi structura centrală.

 

Publicat in categoriile: Justitie
Ne puteți urmări și pe pagina noastră de Facebook sau pe Google News
Accesează: