Un editorial devastator de Guy Millière pentru Dreuz.

Ce se întâmplă acum în Statele Unite este foarte grav și adevărul trebuie spus până la capăt. De zile bune, evenimentele nu mai au nici o legătură cu moartea lui George Floyd (de fapt, încă din prima seară, nu mai aveau legătură cu moartea lui Floyd: cei care jefuiau magazinele nu dădeau câtuși de puțin impresia că poartă doliu).

Este o insurecție violentă și distrugătoare care nu are nici o legătură cu chestiunile rasiale: organizația rasistă anti-albă și antisemită Black Lives Matter încearcă o dată în plus să-i ridice pe negri împotriva albilor și, acolo unde se găsesc, împotriva evreilor.

Dar BLM nu este decât o fațetă a ceea ce se petrece, iar grupurile fasciste Antifa sunt mult mai active, distrugând și incendiind magazinele fără deosebire, inclusiv cele aparținând negrilor.

Poți vedea de pildă magazine ale negrilor apărate de negri împotriva jefuitorilor albi.

Este o insurecție care are drept scop distrugerea economiei americane, securitatea țării, libertatea cetățenilor americani de a-și trăi viața după cum doresc.

Este o insurecție foarte bine organizată: palete pe care se aflau sute de borduri au fost amplasate acum o săptămână în numeroase locuri ale marilor orașe americane. Bordurile sunt folosite de protestatari să spargă vitrinele și să atace polițiștii.

Sunt prea multe palete cu borduri pentru a putea crede că este vorba de o întâmplare.

Au fost înregistrare video scene cu membri Antifa plătind oameni pentru sparge și distrugeri pentru câteva sute de dolari.

Așa cum am mai zis, Antifa sunt foarte bine echipați și va trebui aflat de unde vin banii. Declarând Antifa grupare teroristă, președintele Trump își oferă mijloacele pentru a opera arestări și anchete care, în mod logic, ar trebui să ducă la aflarea adevărului. Eu am niște nume în minte, dar nu vreau să fac acuzații fără dovezi.

Este o insurecție care are ca scop răsturnarea lui Trump și a republicii americane, iar grupurile Antifa au încercat să ia cu asalt Casa Albă, sâmbăta trecută, într-o manieră violentă.

Șansele lor de reușită erau nule, dar tentativa a avut mai degrabă rolul de simbol.

Este o insurecție care mizează pe distrugerea generală și pe dezordine pentru a-l pune pe președintele Trump într-o poziție dificilă: dacă nu acționează foarte ferm, va fi calificat drept slab, dacă acționează ferm, va fi făcut dictator.

CONTINUAREA ARTICOLULUI IN PAGINA URMATOARE