Cardul, din ce în ce mai folosit de români

Cardul, din ce în ce mai folosit de români

Piaţa cardurilor din România va creşte în 2009 cu aproximativ 30%, ritm similar celui înregistrat în 2008, a declarat azi directorul diviziei de carduri a Băncii Comerciale Române (BCR), Igor Zganjer.

Zganjer a precizat că piaţa din România este subdezvoltată ca utilizare a aparatelor pentru plata cu cardul la comercianţi (POS), comparativ cu regiunea şi cu alte state europene, ceea ce îi oferă un potenţial de creştere important.

"Potrivit statisticilor, anul trecut, din totalul vânzărilor de retail, care au ajuns la un volum de 50-60 miliarde euro, aproximativ o treime, respectiv 20 miliarde euro, s-a realizat prin tranzacţii cu carduri. De asemenea, la sfârşitul anului trecut, pe piaţa din România erau aproximativ 11,5 milioane de carduri active", a spus directorul diviziei de carduri a BCR.

Directorul diviziei de carduri din BCR a mai spus că la sfârşitul anului trecut, aproximativ un sfert din agenţii comerciali din România erau echipati cu POS-uri.

Ne puteți urmări și pe Google News

Volumul mediu al unei tranzacţii la bancomate (ATM) este în uşoară scădere, în condiţiile în care posesorii de carduri încep să utilizeze din ce în ce mai mult POS-urile.

CITIȚI ȘI: Vă consideraţi în pericol când mergeţi la bancă?