Vom alimenta MAI SCUMP de la 1 ianuarie 2019! Ce măsuri vrea să ia Guvernul pentru scăderea prețurilor la carburanți

Vom alimenta MAI SCUMP de la 1 ianuarie 2019! Ce măsuri vrea să ia Guvernul pentru scăderea prețurilor la carburanți

Ministrul de Finanțe Eugen Teodorovici a declarat sâmbătă seară că se ia în calcul o plafonare a accizei la combustibili, dar și o plafonare a prețurilor la carburanți.

Anunțul vine, după ce în spațiul public a apărut informația potrivit căreia prețul carburanților ar putea crește de la 1 ianuarie 2019, din cauza indexării accizei cu inflația. 

Ministrul a precizat că nivelul accizelor din România, de 48% la motorină și 50% la benzină este unul dintre cele mai ridicate din Europa.

„Este loc de manevră. Față de prețul de producție, în România, nivelul acestor taxe este foarte ridicat. Atunci, trebuie un set de măsuri. Putem să discutăm, după cum am spus în toamnă, de o reducere a acestei accize. Dar cum facem să ne asigurăm că această reducere se va regăsi la pompă, pentru că noi, fiind captivi la pompă, cu siguranță companiile, cum a fost și cazul reducerii TVA la 9%, în 2015, nu transferă către pompă acea reducere?”, a declarat Teodorovici.

Ne puteți urmări și pe Google News

Ministrul a mai precizat că au fost demarate discuțiile cu privire la plafonarea prețului la carburanți pentru șase luni.