Evenimentul Zilei > Actualitate > Carantina se extinde până la 31 mai! Decizie de ultimă oră
Carantina se extinde până la 31 mai! Decizie de ultimă oră

Carantina se extinde până la 31 mai! Decizie de ultimă oră

Primarul din Moscova, Rusia, a declarat că va implementa extinderea carantinei până la data de 31 mai, spre deosebire de alte țări care deja ridică restricțiile.

Sergei Sobyanin, primarul Moscovei, a anunțat joi că măsurile de carantină luate în Rusia vor fi extinse până la data de 31 mai, după ce țara a raportat un număr crescut de infecții cu Coronavirus, scrie Moscowtimes.

„Regimul de auto-izolare al cetățenilor va fi prelungit până la data de 31 mai”, a declarat Sobyanin pe blogul personal.

„Este mult prea devreme ca să deschidem barurile, cinemaurile și alte facilități sportive”, a mai adăugat acesta.

Moscova se află în carantină de pe data de 30 martie, rezidenții având voie să parcurgă doar drumuri scurte, până la magazine, sau să-și plimbe câinii. Doar cei cu joburi din prima linie au primit un permis special de călătorie.

Companiile din Moscova, cele implicate în diferite industrii, dar mai ales în construcții, își vor putea rleua activitatea începând cu 12 mai.

În Rusia s-au înregistrat joi peste 11.000 de noi cazuri de Coronavirus.

Un ultim raport prezintă situația reală: 11.231 de noi oameni au fost ifnectați cu Coronavirus, ceea ce ridică numărul total al infectărilor la 177.160.