Evenimentul Zilei > Politica > Caracota (PNL): PSD- ALDE joacă ruleta rusească cu nivelul de trai al românilor
Caracota (PNL): PSD- ALDE joacă ruleta rusească cu nivelul de trai al românilor

Caracota (PNL): PSD- ALDE joacă ruleta rusească cu nivelul de trai al românilor

Senatorul PNL, Iancu Caracota, a declarat că PSD și ALDE joacă ruleta rusească cu nivelul de trai al românilor, în contextul în care țara noastră se confruntă cu prețuri cu cea mai mare creștere din ultimii 5 ani, iar inflația a 'mâncat' 65% din creșterea salariilor.

„Inflația accelerată (din timpul acestei guvernării PSD-ALDE) a anulat 65% din creșterea nominală de salarii din perioada ianuarie 2017-ianuarie 2018,  rata anuală a inflaţiei urcând în luna februarie la 4.72%, cel mai înalt nivel din iunie 2013. Potrivit datelor INS, câștigul salarial mediu nominal net a fost de 8% în ianuarie 2018 față de ianuarie 2017. În aceeași perioadă, câștigul salarial real a fost de doar 3.5%.  Însă diferența dintre creșterea reală și creșterea nominală a fost înghițită de inflație. Astfel, 65% din creșterea nominală de salarii din 2017 a fost anulată de inflație.”, a declarat senatorul PNL.

 

Senatorul PNL a sublinat căPSD și ALDE a patronat „un festival al scumpirilor” în contextul în care valul de scumpiri a pornit în septembrie 2017 și s-a accentuat în primele două luni ale acestui an.

 

„Consecințele sunt îngrijorătoare. Contextul inflaționist este completat, din nefericire, cu cea mai mare creștere de prețuri din ultimii cinci ani, astfel PSD și ALDE  patronând un festival al scumpirilor. Valul de scumpiri a pornit în septembrie 2017  și s-a accentuat în primele două luni ale acestui an. Prețurile produselor alimentare au crescut în februarie anul acesta cu 3.74% față de februarie 2017. Produsele nealimentare s-au scumpit cu 6.27% ( februarie 2018 față de februarie 2017). Doar în ultimele două luni prețurile s-au majorat cu 7.39% la fructe și conserve din fructe, cu 4.43% la legume și conserve de legume, 5.69% la gaze, 2.30% la energie electrică și 2.14% la energia termică. Toate acestea se adaugă scumpirilor din 2017 care au erodat veniturile românilor: prețul carburanților a crescut cu 5.85%, curentul electric s-a scumpit cu 12.18%, ouăle cu 43.19%, untul cu 22.77 %, transportul aerian cu 23.29%.”, a subliniat liberal,

În context, Caracota atrage atenția că „proastra guvernare a PSD-ALDE” are toate șansele să ducă România spre o criză economică.

„Această realitate ne arată proasta guvernare a PSD și ALDE, care are toate șansele să ducă România spre o criză economică cu costuri foarte mari. În calitate de senator PNL, am atras de fiecare dată atenția asupra acestei guvernări lipsite de perspectivă, coaliție majoritară ce joacă ruleta rusească cu nivelul de trai al românilor.”, a conchis Caracota.