Napoli a învins, miercuri, cu scorul de 3-2, rivala Juventus, în returul semifinalelor Cupei Italiei, dar eșecul suferit în tur, la Torino, cu 1-3, a scos-o din lupta pentru un loc în finala competiției.

Unul dintre cei mai slabi jucători ai echipei de lângă Vezuviu a fost Vlad Chiricheș, căpitanul naționalei României din ultimul meci al preliminariilor CM 2018 (1-1, cu Danemarca). Fudașul român a dezamăgit, ca în alte dăți, în tricoul lui Napoli. Fapt ce nu îi asigură decât rar postul de titluar în echipa napoletană.

Prea mic pentru Higuain

Miercuri, pe „San Paolo”, Chiricheș nu a avut nicio șansă în a stopa cele două goluri marcate de fostul său coleg de la Napoli, Gonzalo Higuain. Românul a avut o prestație de uitat, dar nu și pentru presa din italia. Jurnaliștii din „Cizmă” l-au taxat imediat pe „Chiri”, după prestația din derby-ul cu Juventus.

Astfel, „Gazzetta dello Sport” i-au acordat fundașului român cea mai mică notă dintre jucătorii lui Napoli. „Seara românului a fost una de coșmar. Higuain nu i-a dat niciun moment de răgaz, iar doppietta lui l-a condamnat la nota cea mai mică”, au titrat cei mai sus menționați, acordându- i lui Chiricheș nota 4,5. Nici cei de la „Corriere dello Sport” nu l-au menajat pe român, pe care l-au notat cu 5: „La primul gol, l-a pierdut pe «Pipita» (n.r. – Higuain) și nu și-a mai revenit, considerând că a fost cu adevărat în meci. La al doilea gol, s-a concentrat pe minge și a uitat de adversar”.

În finala Cupei Italiei, Juventus va întâlni Lazio, care a trecut, în semifinale, de rivala AS Roma, scor 4-3 la general (2-0 în tur, 2-3 în retur).