Evenimentul Zilei > Economie > Cum va fi CAPITALIZAT Fondul SUVERAN
Cum va fi CAPITALIZAT Fondul SUVERAN

Cum va fi CAPITALIZAT Fondul SUVERAN

Legea de înfiinţare a Fondului Suveran de Dezvoltare şi Investiţii va fi aprobată de Parlament în maxim două sau trei luni, apoi se va trece la implementarea propriu-zisă, a declarat marţi Valentin Mavrodin, secretar de stat în Ministerul Finanţelor Publice.

Fondul Suveran "în maxim 2-3 luni va fi aprobat şi se va trece la implementarea propriu-zisă. Vor fi două etape. În prima etapă, primul management va pune bazele fondului urmând, în cea de-a doua, după 6-12 luni, să se selecteze un nou management care va realiza efectiv managementul fondului", a spus Mavrodin.

Potrivit acestuia, Fondul va fi capitalizat din veniturile din privatizare.

"Va fi capitalizat din venituri din privatizare şi din acţiunile companiilor care vor face parte din portofoliu. Dividendele vor fi venituri ale fondului pe care le va investi în continuare. Managementul fondului va fi unul independent. Statul vine cu o strategie generală, dar deciziile de investiţii nu vor fi impuse de stat", a explicat secretarul de stat, citat de Agerpres.

Fondul Suveran de Dezvoltare şi Investiţii (FSDI) ar putea avea aproape 90 de companii în portofoliu, deşi în proiectul iniţial era vorba despre 27, potrivit unor declaraţii făcute de Mircea Ursache, vicepreşedintele Autorităţii de Supraveghere Financiară (ASF), în luna noiembrie a anului trecut.