Evenimentul Zilei > Actualitate > Capitala va avea prima „Șosea Verde” cu piste de biciclete pe ambele sensuri
Capitala va avea prima „Șosea Verde” cu piste de biciclete pe ambele sensuri

Capitala va avea prima „Șosea Verde” cu piste de biciclete pe ambele sensuri

Șoseaua Giurgiului va deveni „Șoseaua Verde” prin montarea de gazon între șinele de tramvai. Astfel, în perioadele 09 – 11 august și 16 – 18 august, circulația tramvaielor de pe Șoseaua Giurgiului va fi suspedată, pentru montarea gazonului. Totodată, pentru prima dată, pe Șoseaua Giurgiului vor fi create piste pentru biciclete, pe ambele sensuri de circulație, iar spațiile verzi vor fi extinse la maximum și vor fi transformate în grădini publice, cu mobilier urban nou și zone de relaxare. De asemenea, se vor construi și 2.000 noi locuri de parcare.

Primăria Sectorului 4 a luat această măsură pentru „a reduce cât mai mult cantitatea de praf produsă de traficul foarte aglomerat din zonă, dar și pentru a crește suprafața spațiului verde din sector. Astfel, în perioada mai sus menționată, circulația tramvaielor de pe Șoseaua Giurgiului va fi suspendată, pentru a le permite constructorilor realizarea lucrărilor de înierbare.

Pentru aceasta, mai intâi, vor fi înlăturare dalele vechi dintre șine, iar ulterior, suprafață respectivă va fi nivelată și pregătită pentru montarea rulourilor de gazon, dar și a unui sistem automat de irigații, care să împiedice uscarea ierbii”, precizează reprezentanții primăriei.

 

Astfel, Șoseaua Giurgiului, care face legătura atât cu localitățile din sudul țării cât și cu cele de la frontiera cu Bulgaria, va deveni prima arteră de circulație din Sectorul 4 care va avea un covor de iarbă pe ecartamentul liniilor de tramvai.

 

Cei care locuiesc în zonă și doresc să circule cu tramvaiiul în intervalul 09 – 11 august și 16 – 18 august a.c., vor putea folosi un număr suplimentar de autobuze, puse la dispoziție de Societatea de Transport București, care vor circula pe același tronson cuprins între Strada Luică și Piața Eroii Revoluției (Șura Mare).

Lucrările de înierbare fac parte dintr-un proiect extrem de amplu de “Reconfigurare, reabilitare și modernizare a sistemului rutier și de amenajare a spațiilor urbane verzi de pe Șoseaua Giurgiului”, menit să asigure condiții pentru un trafic decent, civilizat și în deplină siguranță pe una dintre cele mai aglomerate artere din București.

Lucrările de modernizare vizează atât partea carosabilă cât și cea pietonală, aflate, de altfel, într-o avansată stare de degradare, pe o lungime de 8 kilometri, pe ambele sensuri de circulație.

În cadrul acestora,  anumite tronsoane de pe Șoseaua Giurgiului vor fi lărgite,  iar trotuarele vor fi astfel reconfigurate pentru a avea o lățime mai mare. Mai mult, vor fi amenajate noi locuri de parcare în spic, ajungându-se la un total de aproximativ 2.000 de parcaje publice.

 

Publicat in categoriile: Actualitate
Ne puteți urmări și pe pagina noastră de Facebook sau pe Google News
Accesează: