Evenimentul Zilei > Actualitate > Capitala va avea arene de lux pentru Euro 2020
Capitala va avea arene de lux pentru Euro 2020

Capitala va avea arene de lux pentru Euro 2020

Stadioanele Rapid, Dinamo, Steaua și Arcul de Triumf vor fi modernizate pentru turneul final

Dacă la capitolul fotbal nu stăm deloc așa cum ne-am fi dorit, lucrurile în ceea ce privește modernizarea arenelor au intrat, oficial, în linie dreaptă. Cu prilejul Euro 2020, România va găzdui patru partide, toate pe „Arena Națională”, iar stadioanele Rapid, Dinamo, Steaua și Arcul de Triumf vor fi date în folosință pentru antrenamentele naționalelor ce vor juca la turneul final, în Capitală.

Cele patru arene vor intra într-un proces de modernizare înaintea Campionatului European. Stadioanele Rapid și Dinamo vor fi dărâmate și refăcute din temelii, în timp ce arena din Ghencea va fi doar modernizată. „Anul acesta se vor face documentele şi de la anul se vor începe lucrările. Sunt fericită, pentru că stadionul Rapid se va dărâma şi se va construi altul nou, care va avea 18.000 de locuri şi trebuie să fie gata până în 2020”, a declarat Vali Ionescu-Caciureac, președintele CS Rapid. Stadionul Arcul de Triumf va fi modern, acoperit, cu peste 8.000 de locuri.

Se preconizează că statul român va aloca suma de patru miliarde de euro, pentru ca patru dintre meciurile turneului final să se desfășoare în București: trei din faza grupelor şi unul din optimile de finală.

Garanții de la vicepremier

Și vicepremierul Vasile Dâncu a anunțat că lucrările de modernizare a celor patru stadioane sunt în grafic. „În privința stadioanelor, au avut loc întâlniri între specialiștii de la Compania Națională de Investiții, de la FRF și reprezentanți ai celor patru cluburi. Există deja teme de proiectare date pentru aceste proiecte – teme de proiectare care să respecte cerințele UEFA și acestea sunt date în lucru. Se lucrează în acest moment la documentul pe care trebuie să-l aducem în sedința de Guvern privind studiile de fezabilitate”, a declarat Dâncu.

Publicat in categoriile: Actualitate
Ne puteți urmări și pe pagina noastră de Facebook sau pe Google News
Accesează: