Evenimentul Zilei > Social > VREMEA REA dă peste CAP Bucureștiul. Zeci de ACCIDENTE și OAMENI RĂNIȚI. Ce mesaje transmit AUTORITĂȚILE
VREMEA REA dă peste CAP Bucureștiul. Zeci de ACCIDENTE și OAMENI RĂNIȚI. Ce mesaje transmit AUTORITĂȚILE

VREMEA REA dă peste CAP Bucureștiul. Zeci de ACCIDENTE și OAMENI RĂNIȚI. Ce mesaje transmit AUTORITĂȚILE

În ultimele 24 de ore, din cauza condițiilor meteo, în Capitală s-au produs 11 accidente rutiere, în urma cărora două persoane rănite grav și 11 persoane rănite ușor, anunță Brigada Rutieră a Capitalei.

Reprezentanții ISUBIF au anunțat că au acționat pentru îndepărtarea a 20 de copaci căzuți pe carosabil și pe opt autoturisme, doi stâlpi rupți și doi copaci căzuți pe carosabil în jud Ilfov.

Capitala se află sub avertizare cod galben de ploi și lapoviță până vineri, la ora 14.00.

Autoritățile evidențiează importanța utilizării anvelopelor de iarnă atunci când se circulă pe drumuri acoperite cu zăpadă, gheaţă sau polei. De asemenea autovehiculele cu greutatea de peste 3,5 tone sau cele de transport persoane cu mai mult de 9 locuri pe scaune trebuie echipate cu dispozitive antiderapante. Nerespectarea acestor obligaţii se sancţionează cu amendă cuprinsă între 9 şi 20 de puncte, valoarea unui punct amendă fiind de 145 lei. În afară de sancţionarea cu amendă, va fi reţinut certificatul de înmatriculare al autovehiculului, eliberându-se o dovadă înlocuitoare, fără drept de circulaţie.