Meteorologii de la Administraţia Naţională de Meteorologie au astăzi emis două avertizări de tip cod galben de caniculă. Experții anunță că vor fi temperaturi extrem de ridicate în aproape toată țara în următoarea perioadă, chiar dacă aceasta ar fi în mod normal ultima zi de vară.

În capitală și 29 de județe ale țării din regiunile sudice, estice, local în cele vestice și pe arii restrânse în cele centrale, disconfortul termic va fi accentuat și va fi caniculă. Indicele temperatură-umezeală (ITU) va atinge sau va depăși pragul critic de 80 de unități, iar temperaturile maxime vor fi de 33 – 36 de grade și izolat 37 – 38 de grade în Lunca Dunării.

Pentru 31 august, în capitală și 29 de județe ale țării din regiunile sudice, estice, local în cele vestice și pe arii restrânse în cele centrale, disconfortul termic va fi accentuat și va fi caniculă. Indicele temperatură-umezeală (ITU) va atinge sau va depăși pragul critic de 80 de unități, iar temperaturile maxime vor fi de 33 – 36 de grade și izolat 37 – 38 de grade în Lunca Dunării.

În 1 și 2 septembrie, local în regiunile extracarpatice disconfortul termic se va menține accentuat și va fi caniculă.

Al doilea cod galben de caniculă privește intervalul 1 septembrie, ora 03 – 1 septembrie, ora 23 și vizează instabilitate atmosferică temporar accentuată.

În intervalul menționat mai sus, la început în Banat, Crișana, apoi cu precădere în Maramureș, cea mai mare parte a Transilvaniei și local la munte, vor fi perioade cu instabilitate atmosferică accentuată ce se va manifesta prin averse ce vor avea și caracter torențial, descărcări electrice, intensificări de scurtă durată ale vântului, vijelii și grindină. Cantitățile de apă vor depăși 20 – 25 l/mp și izolat 40 – 50 l/mp.

În București, vremea va fi caniculară în special după-amiază, când disconfortul termic va fi accentuat. Indicele temperatură-umezeală (ITU) va depăși pragul critic de 80 de unități, iar temperatura maximă va fi de 35 – 37 de grade, scrie Cancan.