Evenimentul Zilei > Politica > Candidează pentru Consiliul Județean din partea PMP. Viorel Botea și prioritățile sale
Candidează pentru Consiliul Județean din partea PMP. Viorel Botea și prioritățile sale

Candidează pentru Consiliul Județean din partea PMP. Viorel Botea și prioritățile sale

Șeful Inspectoratului Şcolar Judeţean Brăila, Viorel Botea, candidează pentru funcţia de preşedinte al Consiliului Judeţean din partea PMP.

Întrebat cum a ajuns să candideze la preşedinţia Consiliului Judeţean, având în vedere funcția deja deținută, Viorel Botea a declarat că s-a implicat în politică încă din anul 1997 și că membrii partidului său l-au propus pentru această funcție.

„Sunt implicat în fenomenul politic din 1997. Sunt membru fondator al Partidului Mișcarea Populară și conduc  organizația județeană Brăila din 2012. La toate  alegerile, împreună cu echipa mea, am trecut pragul de 5%. Membrii P.M.P. Brăila m-au propus să fiu candidatul la președinția C.J. Brăila” a spus Viorel.

Cum se va schimba cliamtul politic dacă va câștiga alegerile?

„În primul  rând, voi solicita  tuturor actorilor politici  să respecte legislația. Consilierii județeni trebuie să fie prezenți în comisiile de specialitate pentru studierea documentelor, iar excesele din comportament și limbaj vor fi îndepărtate conform legii fără compromisuri. În Consiliul Județean vom exprima opinii  convergente sau  divergente pe baza argumentelor solide, iar rezultatul final să reprezinte Hotărâri de C.J. benefice locuitorilor județului  Brăila. Nu voi permite scandaluri politice,  care să denigreze instituția”, a anunțat cadidatul PMP la Consiliul Județean.

Ce va face Viorel Botea prima dată după ce va fi ales?

„Consider că următoarele 3 elemente sunt definitorii în rezolvarea problemelor locuitorilor județului Brăila:

  1. a) digitalizarea cât mai rapidă a întregii activități administrative (încasarea taxelor, depunerea cererilor și petițiilor, primirea răspunsurilor din partea autorităților);
  2. b) sprijinirea împreună cu primăriile locale a școlilor și unităților administrative cu fonduri necesare igienizării și dezinfecției împotriva virusului SARS-CoV2;
  3. c) implementarea cât mai rapidă a hotărârilor C.J. privind dezvoltarea unităților administrativ-teritoriale din județul Brăila, indiferent de culoarea politică a conducerii administrației locale”, a declarat Viorel Botea cu privire la prioritățile sale.

De unde vin fondurile prin care Viorel Botea vrea să implementeze schimbările?

„Toate proiectele pe care P.M.P. Brăila dorește  să le implementeze la nivelul județului sunt finanțabile din  proiecte europene. Sub nici o formă nu mai dorim diverse verigi de legătură cu instituțiile care aprobă aceste proiecte. Dorim finanțare de la U.E. și astfel, să realizăm  proiectele propuse. De asemenea, vom utiliza și fonduri guvernamentale, dar, într-o mică măsură”, a declarat acesta.

 Cât de necesare sunt, în acest moment, investițiile la capitolul patrimoniu istoric, cultural și turistic, punct ce se află pe lista sa de obiective?

„Municipiul și județul Brăila au un  patrimoniu turistic și cultural de excepție și un potențial turistic total nevalorificat. De-a lungul secolelor, cele 12 etnii care au trăit împreună în municipiul  Brăila au construit demult un oraș  cosmopolit,european, care s-a transformat în ruină. Lipsa totală de interes a autorităților locale față de patrimoniul Brăilei au condus la depopulare, pierderea locurilor de muncă  și un standard de viață scăzut.

Reabilitarea centrului istoric, unul din cele mai mari din țară ca dimensiune, va atrage în primul rând un număr mare de locuri de muncă în construcții şi industriile conexe domeniului.

După finalizarea reabilitării, centrul istoric și faleza Brăilei vor deveni atracții turistice de nivel european care vor duce la dezvoltarea industriei HORECA și la existența a numeroase sedii de firme din toate colțurile lumii așa cum era în perioada interbelică. Astfel, Brăila va căpăta strălucirea de odinioară”, a încheiat Viorel Botea, candidat PMP pentru funcția de președinte al Consiliului Județean.

Publicat in categoriile: Politica
Ne puteți urmări și pe pagina noastră de Facebook sau pe Google News
Accesează: